Så bra vi har det

2022-01-26

Kalla nätter och soliga dagar har det varit ett tag nu. Så var det i dag också. På morgonen var det bara plus 11 grader men på eftermiddagen var det uppemot 20 plus i solen.

Satt ute i solen på eftermiddagen och läste ett tag och det var väldigt skönt tyckte jag. Absolut lagom varmt i solen och bara en liten svag vind ibland. Kunde inte vara bättre så här i slutet av januari.

Så bra väder vi har det här jämfört med vintervädret i hemlandet. Det är därför vi är här!

Strax efter 4 blev det lite småmolnigt och det kändes då att det var dags att flytta in. Satte in stolarna i förrådet och gick in och satte mig. Blev nu fort svalare ute och även inne så jag satte på vår lilla fläkt. Den är väldigt bra tycker vi.

Jag var så nöjd med att ha suttit ute i solen och njutit i några timmar.

Detta är en bild ifrån en del av Almerias underbara strandpromenad. Hoppas att snart få komma dit igen plus till en del andra fina platser längs Spaniens medelhavskust. Kanske blir det i år och det är ju helt beroende på hur Coronan utvecklar sig. Nu sprider sig Omikron med en otrolig hastighet men det verkar inte som om att folk blir så sjuka. Men dom flesta som läggs in på sjukhus är ovaccinerade framgår det av rapporterna. Undrar hur det är i verkligheten?

Den 1 februari så släpper Danmark alla restriktioner men i Sverige blir restriktionerna kvar i 2 veckor till enligt dagens rapport. Undrar hur det är i övriga Europa? Vet att smittspridningen är väldigt stor där också! Men inte så många som ? behöver vård på sjukhus efter vad jag har förstått. Hoppas nu att denna obehagliga pandemi snart går mot sitt slut. Vilket jag tror och hoppas att den gör!

Vad vi längtar efter en god semla. Har inte ätit det på ett par år. 2019 tror jag att det var senast. Det var då vi var kvar i Sverige när Hasse blev omopererad. Jag gillar verkligen semlor men när vi kommer tillbaka till Sverige så är tyvärr säsongen slut.

Skulle önska att det fanns någon som möjligen har semlor någon gång i månaden så vi kunde få köpa det!

11 reaktioner till “Så bra vi har det”

 1. Vet att många i Frankrike gör egna semlor. De köper briochebullar, delar dem och mandelmassa finns att köpa sen grädde i tub. De säger att det blir riktigt gott. Jag och JR är inga älskare av semlor så vi har nog aldrig köpt hem några i Sverige. Sötsaker är inte riktigt vår grej.
  Jag tycker inte om mandelmassa eller marsipan.

  Ha det så bra !!!!

  1. Vi är ju inte några älskare av söta bakverk men just semlor gillar vi. Men gillar du inte mandelmassa/marsipan så kan du så klart inte heller gilla semlor. Finns så mycket annat gott att äta, eller hur?

 2. Känner också att det börjar bli dags för en semla. Här finns Café Paris med svensk anknytning. De brukar ha semlor på tisdagar, så vi får ta en promenad till Playade Inglés.
  I dag har vi haft en riktig kraftig regnskur och några mindre. Dessförinnan var det Kalima med ett avslut med blåst, regn och åska. Sånt busväder har vi inte upplevt tidigare. Däremot har vi inte haft lägre än 16 grader, men vindarna kan göra att det känns svalare.

  1. Så härligt att ni kan få en svensk semla på en vanlig tisdag i trevliga Playa de Inglés. Lite tråkigt med oväder men det gick väl fort över antar jag.
   Men so helhet har ni jus mest ett underbart väder.

 3. Gör egna semlor idag på croissant med hemmagjord mandelmassa:
  Mandelmjöl
  Socker
  Ovispad grädde
  1 droppe bittermandelolja

  Grädde på toppen…det blir det här Kl 15 idag.
  Välkomna

 4. Semlor…. Aldi har perfekta bullar. Köp sen mandelmjöl och blanda med florsocker plus lite vatten. Grädde på sen bara att mumsa.

    1. Har bara hittat 1-kilos påsar. Dessutom så bakar jag inte vilket jag slutade med för minst 25 år sedan.

Kommentarer inaktiverade.