En lugn juldag

2021-12-25

Efter en mycket regnig och blåsig natt så klarnade det upp under förmiddagen. Det var 16 plus, kallare i blåsten som fortsatte hela dagen. Men det var rätt så mycker sol och bara det känns ju bra.

Läste klart ”Skyddsängeln” av Sofie Sarenbrant i går. Där var det fullt ös i från första sidan till den sista. Riktigt obehaglig ibland men väldigt spännande. Rätt så tragisk också med väldigt onödiga dödsfall. Hoppas på fler böcker i denna serie som jag verkligen gillar.

Baksidestext:

Körsbärsträden står i full blom, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glädjas över den annalkande påsken. Sju månader har gått sedan en nära kollega försvann spårlöst före en rättegång. Hon är fast besluten om att hitta honom, död eller levande.

Samtidigt som polisen lyckas gripa indrivaren som sist såg kollegan i livet, får Emma ett oförklarligt mord på halsen. En äldre man hittas död på ett övergivet mentalsjukhus. Men det är när hans identitet framkommer som hon blir besatt av att lösa fallet.

Skyddsängeln är den nionde boken i den omåttligt populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Liksom tidigare delar har innehållet en stark koppling till aktuella samhällsproblem. I Skyddsängeln utforskas ämnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 år sedan. Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller är det i själva verket din räddande ängel?

På eftermiddagen kom det en del moln och täckte solen och det blev snabbt svalare. Kvällen närmade sig med stormsteg och temperaturen sjönk lika snabbt som den kvarvarande solen sänkte sig bakom husen. Och sedan blev det snabb mörkt. Så var denna juldag slut. Hoppas att nu julmusiken kan upphöra för att återkomma till nästa jul.

I kväll åt vi rester från igår och det smakade bra. Åt betydligt mindre i kväll och blev mer lagom mätt. Kändes bra.

3 reaktioner till “En lugn juldag”

 1. Inte roligt med all julmusik nu när julen är över från och med idag. Vi har också suttit och läst idag. Men då det har varit väldigt varmt så har dörren fått vara öppen till Turbos stora glädje.
  Nu är vi väldigt klara med 2021 så det känns bra att ett nytt år snart startar.

  Ha det så bra och God fortsättning !!!

  1. Blev lite mindre julmusik i dag.
   Så skönt att kunna sitta med öppen dörr och läsa och ha en nöjd Turbo i dag.
   Önskar er en God fortsättningen på resten av året

Kommentarer inaktiverade.