Spridda skurar

2021-12-26

I dag så var det 16 plus, spridda skurar och mulet samt rätt så blåsigt.

I dag så läste jag klart ”Oväntat besök och fullkomlig förvirring” Av Jennifer Berglund. Det var en trevlig och lättläst och mycket romantisk roman. Visserligen rätt så förutsägbar men vägen till det lyckliga slutet var kantad av en hel del problem. Rätt så rolig i bland. Naturen och människorna är väldigt fint beskrivna. Och även islandshästarna! Mest gillade jag bröloppet och slutet.

Baksidestext:

På hästgården i Vendel bor Anna med sina sex islandshästar. Att vara ensam med djuren har hon inget emot – tvärtom. Hon trivs alldeles utmärkt med sitt enkla leverne. Trots detta hänger ett stort orosmoln över henne. Något hon inte berättat för någon. Något hon inte kommer kunna lösa själv.
En dag dyker grannen Folke oväntat upp hos Anna. Hans son Philip har bestämt sig för att lämna Stockholm och köpa en gård i Vendel. Utan att riktigt förstå hur det gick till har Anna plötsligt gått med på att ha Philip som inneboende, för att lära honom om livet på en gård. Hon som egentligen bara vill vara själv! Samtidigt som Anna försöker anpassa sig till sin nya situation dyker flera ovälkomna överraskningar upp. Ett hjärtslitande förflutet, som format hela hennes tillvaro, tvingar henne att ta itu med känslor hon helst velat glömma. Och som om det inte vore nog, visar sig Philip snart vara en ren katastrof som gårdshjälp. Ändå kan hon inte låta bli att tycka om honom – mer än hon egentligen borde. Hur ska hon lyckas ta sig ur det här?
’Oväntat besök och fullkomlig förvirring’ är den andra delen i serien om invånarna i den uppländska byn Vendel. Det är en fristående uppföljare till boken ’Klimatsmart och fullkomligt förvirrad’.
Jennifer Berglund, född 1991, är en svensk författare från Uppsala. Hennes debutroman ’Klimatsmart och fullkomligt förvirrad’ gavs ut 2021.

Har inte blivit så mycket promenad i dag men jag har i alla fall gått en morgonpromenad samt två kortare rundor. Gäller att försöka jobba på. Blir inte så mycket utevistelse när vädret är lite trist. Men det kommer nog att vända snart och bli mer soligt och varmare.

Men nu stiger smitt talen här i Portugal och restriktionerna har blivit strängare. Inget som vi är bekymrade över eftersom vi inte besöker barer/restauranger eller andra offentliga lokaler. Dom ska ju vara stängda nu om jag har fattat det hela rätt! Och när vi handlar har vi alltid munskydd på. Nu handlar vi mer sällan men mer åt gången och det tror jag är bra. Känner att det är bra att hålla sig för sig själv så mycket som möjligt några veckor framåt. Men det har vi gjort i snart 2 år så vi har vanan inne.

I dag så är det sista dagen i julhelgen och nu så är julen över för detta året. Och så härligt att det är ett helt år till nästa gång. Men det finns ju en del andra helger att ta sig igenom. Närmast ligger nu Nyårsafton som jag absolut inte gillar. Raketer, fyrverkerier som är så hemskt och skrämmande för många av våra husdjur. Varför får detta elände fortsätta! Det kan jag inte förstå?

Men som en lite påminnelse till alla er som nu är i ett iskallt Sverige så kan ni ju uppmuntras här.

4 reaktioner till “Spridda skurar”

  1. Men Danmark testar väldig mycket. Men att vara smittad och att vara lite förkyld är ju inte riktigt samma sak. Lite snuva och vara smittad är ju i dagsläget ungefär samma sak.

 1. Läste idag att smittalen är högst i Portugal och Frankrike. Inte direkt upplyftande läsning.
  Vi gör som ni och JR gjorde våra inköp idag.
  Läser många inlägg om hur jobbigt det är med munskydd från svenskar som varit här nere eller i andra länder. Undrar om svenskar gnäller mer än andra nationaliteter?
  Att få fransmän att bära munskydd är ju en bedrift men det är endast ett fåtal som fuskar.
  Livet är bland det viktigaste vi har.

  Ha en fin fortsättning !!!

  1. Men nu leder Danmark smittspridningen. Och det var ju inte så länge sedan att dom konstaterade att smittan inte längre var ett hot mot samhället och släppte allt fritt. Och det gick ju som synes inte bra alls.
   Munskydd på vid affärsbesök är inte alls jobbigt. Sist när jag var på Aldi så var det en kund som inte hade på sig sin mask och vakten kom inom 3 sekunder och sa till om att masken skulle på. Bra med vakter som håller uppsikt tycker jag. Dom håller även koll på att avstånden hålls och att ingen trängsel uppstår.

Kommentarer inaktiverade.