Lite skräckscenario

2021-12-19

Molnigt med en del sol ibland, 12 plus på morgonen och 15 på eftermiddagen. Blåste en del också med det gick bra att vara ute och promenera om man det ville. Och det ville jag så det blev några korta promenader under dagen.

Ett tag under dagen var det inte så många husbilar här men under eftermiddagen fylldes det på en del. Det fanns många lediga platser men så klart så skulle det parkera en plåtis bredvid oss. Vilken otur! Det var en med mycket ljudliga dörrar vid öppning och stängning. Dessutom så var det personer som hade behov av att ränna ut och in många gånger i timmen. Men efter sju så hade dom lugnat ner sig och då kändes det bra. Är lite jobbigt när när man ska höra det här slamrade av deras dörr många gånger i timmen i flera timmar.

Sedan så hände det något som jag inte alls gillade. Av någon okänd anledning kunde jag inte använda mitt tangentbord. Datorn och musen fungerade men jag kunde inte skriva en bokstav på tangentbordet. Fick nästan lite panik. Kunde ju inte felsöka heller för jag kunde ju inte skriva en enda bokstav på mitt tangentbord.

Gjorde en omstart och dessutom en uppgradering som rekommenderades. Hjälpte inte. Blev sedan en omstart till och det hjälpte inte. Fick ett meddelande om att det var något fel på datorn och den skulle felsöka och sedan starta om. Tog ett tag och felet fanns fortfarande kvar. Jag kunde inte använda tangentbordet. Jaha tänkte jag då får jag väl leta fram min platta och använda den i stället. Nödlösning.

Det var nu hög tid för att börja steka på kycklinglåren som vi skulle äta i kväll med kokt ris och thaisås.

Då stängde jag av datorn med hjälp av knappen. Fick hålla den nedtryckt i minst 10 sekunder innan den stängde av sig.

Där fick den stå ett tag. Tryckte sedan på startknappen igen och höll den nere i minst 10 sek. Till min stora förvåning så startade den igen. Kunde logga in som vanligt med tangentbordet. Nu fungerade det igen och så glad jag blev. Undrar varför detta inträffade?

Kan det möjligen beror på att mina något vida koftärmar har hängt ner på någon tangent en länge stund? Skulle inte alls förvåna mig för ibland är mitt tangentbord väldigt känsligt för beröring.

I kväll åt vi en lite sen middag på grund av mitt tangetsbordsstrul.

Det blev steka kycklinglår med kokt ris och en god Thaisås. Smakade gott tyckte jag. Men så glad över att detta strul löste sig på ett enkelt sätt.

Ska tydligen bli rätt så dåligt väder här den närmsta veckan och över Iberiska halvön ett tag framåt. Massor med regn och blåsigt enligt klart.se.

Får titta på bilder från några år tillbaka där det är soligt.

Men det är ju bara en prognos och verkligheten kan ju ändra på det. Man kan ju i alla fall hoppas att den prognos är väldigt mycket fel.

2 reaktioner till “Lite skräckscenario”

    1. Jag tycker att tät dimma är lite otäckt. Gillar inte när sikten blir begränsad.
      Är så glad att jag fick tangentbordet att fungera igen.

Kommentarer inaktiverade.