Slutet närmar sig

2021-09-16

Regnig morgon så det blev bara en kort promenad. Det var inte så kallt, 15 plus och i stort sett ingen vind. Men inte alls behagligt när det småregnade. När Zacko var klar med sina toalettbestyr ville han gå hem och det ville jag också. Han var väldigt trött i dag.

Strax efter 10 var vi klara för att köra till Skene och MM. Det var inte så många bilar på parkeringen så då borde det ju inte vara så många som var inne och handlade. Det var det inte heller men det drällde av personal överallt. I alla gångar så fanns dom och fyllde på i dom halvtomma hyllorna. Någon gång måste ju detta göras och nu fylldes det nog på inför helgen. Det som stod min lista var det inga problem med. Det fanns i hyllorna.

Körde sedan till Lidl för ytterligare lite inköp av andra förnödenheter. Här var det tvärtom många som handlade och lite personal. Jag gillar att handla på Lidl men sakna självscanning här. Men jag gillar deras app med massor av bra och billiga erbjudande. Och att då få digitalt kvitto. Kan man nog även få på Ica, ska kolla upp detta.

Vi körde sedan till Seglora Camping och parkerade på plats nummer 10 som Hasse hade ringt och bokat till oss. Vill gärna stå på just denna plats då den ligger när vattenpåfyllning, tömning samt kök. I dag när det har regnat en del så har vi en del vatten här utanför men det går bra att gå en liten sväng runt det för att inte bli så våt om fötterna. Jag går fortfarande utan strumpor och i sandaler. Än så länge känns det väldigt bra.

Tog ut Zacko när vi kom hit och han hittade genast till sitt favoritkisseställe samt några andra bra kisseplatser som han brukar gilla när vi är här. En rejäl hög presterade han också som jag så klart plockade upp. Här lämnas ingen skit på marken i offentlig miljö.

Sedan så ville han hem igen. Men han hade så svårt i dag för att lägga sig och det syntes att han hade ont i ryggen och sina bakben. När han sedan skulle resa på sig igen så var det inte så lätt för honom. När jag lyfte upp honom i soffan så gnällde han och ville genast ner igen. Jag gav honom en halv Alvedon och efter ett tag verkade han inte att ha så ont. Lyfte upp honom i min säng där han sover på natten och där somnade han.

Lyfte ner honom för att skulle äta sin kvällsmat och tog sedan ut honom en gång till. Sedan så lyft jag upp honom igen i sängen och han la sig ner och somnade omedelbart.

Under eftermiddagen när jag såg att han hade väldigt ont och mådde så dåligt så ringde jag till Blå Stjärnan. När jag skulle beställa tid så hade jag så svår att tala om varför så jag bara sa det värsta. Och den underbara människan i andra sidan luren förstod då omedelbart vad jag menade. Fick en tid tills imorgon eftermiddag. Det blir en så fruktansvärd hemsk natt och morgon.

Men nu känner jag att det är dags för han mår väldigt dåligt. Det är ingen glad hund längre. Och vi är mycket ledsna men väljer detta alternativ för vår lilla högt älskade Zackos bästa. Vill inte han ska lida mer! Och jag är ingen förespråkare av livsuppehållande åtgärder med mediciner och annat.

Så i morgon eftermiddag är det dags.

18 reaktioner till “Slutet närmar sig”

 1. Hej Eva !
  Här följt din blogg i några år och lilla Zacko ❤ som är jämngammal med våran Moses som fyller 15 år den 10 december.
  Så svårt när man vet att man snart måste ta detta svåra beslut .man läser av sin pälskling varje dag och ser hur han mår ❤Moses har inte ont någonstans bara väldigt trött men har fortfarande glimten i ögonen
  Så när man ser att dom lider får man ta det svåra beslutet .
  Sov Gott lilla vovven ❤❤❤
  Kram från Moses med matte

  1. Hej
   Jag hoppas att er lilla Moses får fler underbara år.
   Härligt att han fortfarande har som du säger glimten i ögat. Det hade tyvärr inte Zacko längre.

 2. Så tråkigt att stunden kom nu. När jag skriver detta har Zacko sprungit upp till regnbågslandet.
  Små fina tassar lämnar spår i era hjärtan för evigt och en svart blöt nos har pussat er adjö för denna gång. Tårar på kinden och ett tomt koppel minner om vännen som nu är borta. Det gör ont så fördjävligt ont, men det finns någon annan som behöver er kärlek när sorgen sjunkit in. Vad vore livet utan hundar?

  Tröstekramar !!!

  1. Tack för dina fina ord. Kanske hittar vi en vuxen hund som vi kan ta till oss. För vad är en husbil utan en hund? Tar kanske lite tid!

 3. Jag är stolt över dig Eva, som tagit rätt beslut för Zackos skull. Det kommer att gå bra även efteråt. Minnet lever kvar.

 4. Tænker på jer og lille Zacko
  Gi ham en stor kram fra os, føler vi kender ham så godt , de enkelte gange vi har truffet ham, og ikke mindst alt du har skrevet om ham
  Styrke kram til jer , vi ved det blir en svær dag

 5. Åh det gör oss så ont att höra, så tufft för er alla.
  Många styrkekramar till er
  och tyvärr så har vi våra älskade vovvar till låns en kort tid.
  Ulla Kent

 6. Åhh så sorgligt att det nu är dax, men du vet ju att det är det bästa för honom. Är jobbigt att ta ett sånt beslut men nödvändigt när det inte går längre.
  En extra kram till Zacko från mej och tänker på dig/ er.
  UllaoErkki

  1. Så svårt och ledsamt men det bästa för älskade Zacko . Ska tänka på er idag. Kram

Kommentarer inaktiverade.