En högsommardag i mitten av september

2021-09-13

Blev en sista sensommardag som vi njöt av i fulla drag. Det var soligt ifrån morgonen till kvällen och en helt undebar septemberdag. Kunde inte bli bättre. Det var mellan 15 till 25 plus under dagen beroende på om man var i skuggan eller i solen. Hur som helst en mycket underbar dag i mitten av september.

Hade i dag inget speciellt att göra i dag så jag läste klart denna bok. ”Det blå guldet” av Clive Cussler. Jag gillar verkligen denne författare och har aldrig blivit besviken på hans böcker och blev det inte nu heller. Äventyr och spänning med ett bra persongalleri samt bra miljöskildringar. Och så spännade slut och jag höll nästan andan när jag läste det.

Baksidestext:

Från djupet av Venezuelas regnskog kommer legenden om en vit gudinna och en mytomspunnen indianstam med häpnadsväckande tekniska färdigheter. Få tror att stammen existerar, ännu färre anar att dess gudinna bär på kunskap som kan påverka världens utveckling.

När en plötslig död sprider sig bland valarna utanför San Diegos kust får Kurt Austin från NUMA, Nationella byrån för undervattens- och marinarbeten, uppdraget att ta reda på orsaken. Efterforskningarna leder honom och hans team till mexikanska kusten och en hemlig undervattensanläggning

Austin har på känn att Venezuelas mytiska stamgudinna bär på den kunskap som skulle kunna rädda de sista vattentillgångarna. Men för varje steg som Austin och hans män färdas in i urskogen hårdnar kampen mot en hänsynslös fiende som lurar bland skuggor av förräderi och död.

”Cussler är svårslagen.”
Daily Mail

”Kungen av äventyr.”
Sunday Express

”En ny roman av Cussler är som ett besök av din bäste vän.”
Tom Clancy

Clive Cussler är en av världens största äventyrsförfattere och har sålt mer än 120 miljoner böcker.

Stekte pannkakor i kväll för vi var verkligen sugna på det. Mina pannkakor innehåller så klart mjöl och mjölk men även solrosolja, en nypa salt, en tesked socker, en halv tesked bikarbonat, kolsyrat vatten och lite filmjölk och så klart 4 ägg av medelstorlek. Och dom stekts i en bra klick med smör.

Supergoda med en god jordbubbsylt i från Lidl som absolut inte är sockerbefriad. Sylt ska vara söt tycker jag annars så kan det vara.

Vi blir nog kvar här en dag till eller fler tror jag.

4 reaktioner till “En högsommardag i mitten av september”

 1. Pannkakor är gott och då ska det vara riktiga och inget konstigt tjafs. Någon gång har vi bytt ut sylten mot svart stenbitsrom blandat i gräddfil med hackad lök. Tycker att det blir så gott.
  Vi har 78% luftfuktighet så det är lite jobbigt tycker jag. Inget regn ännu fast de lovat det. Tydligen översvämning på A9 mellan Montpellier och Nimèz. Kommit 200 mm på 2 tim.

  Ha det bra !!!!

  1. Det bytet ska ja nog göra någon gång. Verkar gott.
   Vilken luftfuktighet, är nästan som duggregn eller gränsade till det.
   Läste på nyheterna om dessa översvämningar. Inte alls bra. Men hoppas att ni får lite mer normalt regn så era fina växter inte surnar.

Kommentarer inaktiverade.