Några husbilar här i natt

2021-07-30

Lite svalare i dag och helmulet, 18 plus och ingen vind.

Promenerade här med Zacko bort till parken som ligger på andra sidan gångtunneln under vägen. Det gick trögt men vi kom dit. När jag sedan vände och gick hemåt så gick det undan så jag hängde knappt med.

Väldigt överväxt här

Jag gick sedan till Biltema för att hämta det som jag hade beställt i gårkväll. Så smidigt, bara att gå in till disken och hämta min färdigpackade påse. Betalt och klart.

Vi var sedan klara för att köra iväg och det blev bort till Stora Coop för att handla lite. Där var det så otroligt rörigt på den stora parkeringsplatsen. Personbilarna for runt som yra höns och ingen verkade veta var dom var på väg. Jag sa till Hasse att nu så kör vi härifrån så det gjorde han.

Kom ut ifrån stan och körde mot Ludvika. När vi kom dit fortsatte vi till Lidl och parkerade där. Jag gick och tog en kundvagn och gick in dit för att handla. Dom flesta Lidl är rätt så lika men denna var mycket olik. Den var enligt mig helt felvänd och jag hade så svårt för att hitta det jag skulle ha. Hittade ändå nästan allt som stod på min lista.

Vi körde sedan över bron till småbåtshamnen där vi parkerade för att äta lite. Här har vi varit en hel del gånger och det är en bra plats att parkera på tycker vi och även att övernatta.

Nu hade det kommit en bangolfbana hit och det såg mycket fint ut och det var rätt så mycket folk som var där och spelade.

Vi fortsatte sedan på väg 50 till Kopparberg där vi enligt Agda skulle ta väg 63 för att komma till dagen mål. Denna väg var inte ett enda dugg rolig att färdas på. Smal, kurvig och många backar samt dåligt underlag så det var rätt så skumpigt. Men det var emellanåt en mycket fin utsikt över sjö, älv och skog. Och som tur var nästan ingen trafik alls.

Det kändes så skönt när vi kom fram till Hällefors där vi körde till parkeringsplatsen för husbilar. Här parkerade vi på den plats som vi brukar stå på. Här var ingen trängsel och vi var helt ensamma här. Hellre ensam här än att trängas ute vid kusterna. Om jag nu jämt hade velat stå vid hav/sjö så skulle jag nog hellre haft båt eller husbåt. Kanske!

Bestämde oss för hämtmat i kväll. Jag kollade på Foodora.se och här fanns det två restauranger anslutna. Valde Pizzeria Palma Nova som inte ligger så lång borta. Beställde en kebabpizza till Hasse och kebabsallad till mig. Trots en beskrivning av där vi stod så hade dom svårt att hitta hit. Men det löste sig och vi fick vår mat. Hasse var så nöjd med sin pizza och jag var så nöjd med min mat. Fanns så många goda nyttigheter där som jag njöt av. Kebabsåsen var verkligen jättegod och lagom stark. En del blev kebabkött över som kommer att passa bra i en pyttipanna framledes.

Vi blev så mätta och sedan var det skönt att vila en liten stund.

Möjligen fortsätter vi i morgon åt något håll, får se åt vilket håll näsan pekar!

2 reaktioner till “Några husbilar här i natt”

  1. Förstår dig helt att du bad Hasse att köra från Coop. Det bästa med Lidl är ju att de ser likadana ut precis överallt, men så finns det ju vissa föreståndare som ändrar om.
    Hällefors ligger väl i Bergslagen om jag inte är helt ute och cyklar med geografin. Kommer ihåg att min syster var där en gång på läger när vi bodde i Kolbäck.

    Ha det så bra !!!!

    1. Dom flesta Lidl är så lätta att hitta i. Saknar något av deras sortiment som dom har i sina butiker nere i Europa.
      Du har helt rätt, du har koll på geografin här.

Kommentarer inaktiverade.