Sista dagen i juli

2021-07-31

Mulet, 18 plus och ingen vind så var det på morgonen i dag.

Gick en bit bort där det finns denna trevliga promenadväg. Inte så lång men den passade oss bra.

Här var det öppet förra sommaren men helt klart stängt i år som så mycket annat.

Strax efter 10 lämnade vi ställplatsen och körde för att tanka diesel på CK. Var ett sådant ställe där det bröt vid 90 liter så vi fick inte full tank. Kändes som överkurs att börja om en gång till för att få full tank. Fick i nästan 90 l så det räcker ju några dagar beroende på hur mycket vi kör.

Vi fortsatte sedan söderut på väg 244 och här var det gles trafik och mycket vacker natur och väglaget var hyfsat. En bit efter Nora blev det väg 50 mot Lindesberg. Strax innan vi kom dit tog vi av till väg 249 och jag tror inte att vi har kört denna väg tidigare. En vacker väg att åka på tyckte jag som inte kör och kan sitta och titta mig omkring.

Körde bland annat igenom en liten ort som heter Fellingsbro och jag tyckte den såg trevlig ut. Tyvärr hade dom ingen parkering för husbilar där så vi bara körde igenom. Kanske hade man kunnat parkerat någonstans men vi letade inte efter det.

Sedan så kom vi ut till E 20 och körde där tills vi kom fram till Köping. Där svängde vi av och tog oss med hjälp av Agda oss fram till ställplatsen. Där stod det endast 2 husbilar och vi parkerade på en ledig ytterplats med utsikt över småbåtshamnen. Kändes bra tyckte vi.

Utsikt från dörren.

En bild ifrån ställplatsen.

Zacko och jag gick en promenad här lite senare under eftermiddagen. Fanns mycket att nosa på här.

Är en fin småbåtshamn här.

Kom sedan en kort skur och solen lyste och vi såg en fin regnbåge en bit bort på himlen. Tänk vad naturen av sig själv kan göra något sådant fint!

Under eftermiddagen så kom det hit 2 husbilar till och eftersom det finns 8 platser så var hälften lediga. Ingen trängsel här en lördag. Trodde faktikst att det skulla vara fler husbilar här på en så bra gratisplats.

I kväll så blev det hamburgare från frysen på bröd, en skiva smältost, stekt ägg, hamburgardressing, lättstekt lök, bostongurka och det smakade jättegott.

På kvällen så började det ett lätt sommarregn.

Morgondagen är ett oskrivit blad och vi får väl se vad som vi gör då!

Men tänk att det nu är en ny månad igen (i morgon) och det som är den sista sommarmånaden. Går tiden alldeles för fort eller har jag helt fel?

Till slut så vill jag gratta Daniel Ståhl till OS guld och Simon Pettersson till OS silver. Ni är bara bäst vilket är nu är bevisat. Och så bra radioreportrarna är. Ni är ju så medryckande att man bara måste lyssna.

4 reaktioner till “Sista dagen i juli”

  1. Måste berätta en rolig historia. Jag har ju bott i Västerås i flera år och på morgnarna lyssnade jag på lokalradion när jag gjorde mig klar för att åka till jobbet. De hade en tävling om orter i Västmanland och en morgon ville de veta en stad som började på S och hade en gruva. (Det bor många inflyttade från Finland i Västmanland) En man ringde in till radion och sade att det måste ju vara Söping. Inte så lätt med uttalet där inte. Men jag fick mig ett gott skratt. Skulle ju vara Sala som ju har en silvergruva.

    Ha det så bra !!!!

    1. Den historien var bra. Fick mig ett gott skratt.
      För många år sedan på en arbetsplats var den en finska som sa så här när det var varmt. Nu tar jag av mig ”rumporna” och vad vi skrattade. Så klart menade hon strumporna vilket dom flesta av oss hade gjort.

Kommentarer inaktiverade.