Äntligen

För sex år sedan stod vi så här i Hyltena. Vilken vattenpöl vi hade utanför bodelsdörren. Inte lätt att komma torrskodd ut då. Hasse lade dit grovt grus och några plattor så vi kunde komma ut. Flyttade sedan på husbilen till en plats som var torrare.

2021-04-30

Rätt så blåsig i dag och rätt så svalt i vinden. Det var 15 -17 plusgrader och ibland kändes det kallare och ibland kändes det varmare. Det var växlande molnighet med moln och sol blandat.

Skiickade ett mejl till kylskåpsföretaget i dag. Fick snabb ett mejl tillbaka att vår kylskåp kom dit i dag. Så glada vi blev. På onsdag i nästa vecka ska vi dit för att få monterat det på plats. Det ser vi verkligen framemot efter en lång tids väntan. Ja, Hasses brott på lårbenshalsen kom ju tyvärr också emellan. Så nu är det drygt två månader som vi har klarat oss utan kyl/frys och med bara en kylbox. Men det har funkat med rätt så mycket planering.

Det är fredag i dag och personalen har gått runt och satt ut en del koner för att markera att platsen är upptagen. Kom hit rätt så många husbilar under eftermiddagen/kvällen. Känns roligt med flera husbilar här och under dagen lite liv och rörelse.

Gick inte och handlade förrän vid 5-tiden på eftermiddagen. Anledningen till det var att jag satt och läste en så spännande bok och ville läsa klart den.

Den heter ”Stormfödd” och skriven av Buthler och Grimwalker. Fantasifull, grym, blodig, action från första till sista sidan. Och vad jag gillade den. Ser fram emot nästa bok med Alex Storm för jag är säker på att det kommer en fortsättning!!

Baksidestext:

Alex Storm har förlorat nästan allt och när det är som mörkast riskerar han även förlora sin fru Jessica, om han inte klipper banden med sin bror Peter, ledare för en mäktig Hongkongtriad.
När Alex reser till Hongkong för att ta reda på mer om sitt ursprung tvingas Jessica styra upp en kokainaffär i Colombia. Samtidigt utsätts Peter för ett mordförsök. Hämndlysten vill han städa upp bland sina fiender – även bland dem som står Alex närmast.

I kväll så åt vi färdiga hamburgare med råstekt potatis, lätt stek lök och stekt ägg. Smakade bra.

Det har tjatats hela dagen på radion om valborgsmässoafton och firandet av detta. Har aldrig i hela mitt liv på något sätt firat denna dag. Har liksom aldrig förstått varför! Men så har jag ju inte tagit studenten heller. Men så mycket manlig körsång tydligen hänger ihop med denna dag. Och så mycket det har varit detta på radion i dag. Innan pandemin har det varit i stor sett knäpptyst om detta men nu är det ju bara lite för mycket tycker jag.

Att så att säga sjunga in våren med manlig körsång känns väl lite ”gammalt” i dag? Men det är ju många som anser att traditioner är något som är så viktigt och att man ska hålla på dom. Jag tycker man ska skita i traditionerna och det har jag alltid tyckt. Alltså har jag inga traditioner och det är bara så skönt.

Och det är precis det som vi har gjort.

2 reaktioner till “Äntligen”

 1. Jag firade ju som student alltid Valborg i Uppsala när jag studerade där. När jag var liten gick vi till Gästis i byn och såg eldar och kören som sjöng. De sjöng ju Sköna Maj välkommen och jag tyckte alltid att det var till mig de sjöng eftersom jag heter Maj.
  Härligt att ni får kylskåpet !!! Värt att fira eller hur?

  Ha det så bra!!!!

  1. Det hör väl till när man studerar där.
   Så rart det låter att du trodde dom sjöng för dig.
   Väntar fira tills det är på plats och fungerar.

Kommentarer inaktiverade.