Lite inköp i dag

En bild ifrån Peniche för några år sedan.

2021-04-26

Blandat väder i dag. Började med lite växlande molnighet och en del sol. Det var rätt så varmt, 16 – 20 plus och bara en väldigt svag vind. På eftermiddagen började det regna lite och vi hörde lite åska på avstånd. Lite skurar och fick passa på att gå ut när det var uppehåll.

I dag var det dags för en promenad till apoteket som inte ligger så långt bort. Behövde köpa Brevacto till Zacko, fästing och ohyramedel som fungerar jättebra, samt Omeprazol till mig. Det är tabletter mot min reflux som utan denna medicin kan vara väldig jobbig.

Zackos fästingtablett är betydligt billigare här och man behöver inte recept ifrån veterinär som det krävs i Sverige. Mina piller kostar ungefär detsamma här som i Sverige.

Det är inte så långt att gå dit men det är lika långt att gå hem igen. På hemvägen gick jag in till Aldi för lite inköp. Nu när vi inte har tillgång till kylskåp så behöver vi att fylla på kylvaror nästan varje dag. Ja, egentligen varje dag. Är begränsat med plats i boxen. Kan inte fylla den för mycket för luften måste kunna cirkulera runt för att kunna kyla det som finns i den. Men det fungerar med en del planering. Upplever denna planering som rätt så tröttsam.

På stan var det mycket folk tyckte jag. Utanför vissa affärer var det mycket folk som köade för att komma in. Får ju bara finnas ett fåtal besökare inne samtidigt så därför blir det en liten kö utanför. Men alla höll bra avstånd och jag gick ut på gatan när jag skulle passera förbi. Jag gillar att hålla stort avstånd till andra.

I kväll så blev det en kycklingrätt med ris. Det var helt ok. Man får ju vara glad för den mat som numera serveras. Men det är man ju egentligen alltid.

Så kan det ju bli.

Inget besked om kylskåpet i dag!

2 reaktioner till “Lite inköp i dag”

 1. Tradigt att ni inte fått besked om kylskåpet ännu, jag håller tummarna att ni får det snart.
  Inget regn här idag även om det varit molnigt.
  Kyckling är gott vi har ätit det i två dagar nu.

  Håll humöret uppe och ha det så bra!!!

  1. Vi väntar och vi inser att vi är i Portugal där det kan lite tid.
   Vädret är helt ok så vi trivs ändå.
   Helt klart håller vi humöret uppe även om det suger.

Kommentarer inaktiverade.