Räktallrik

2021-04-27

Dagen började med en solig och rätt så varm morgon. Det var 16 plus och helt utan vind. Skönt promenadväder tyckte jag när jag drog iväg Zacko på vår vanliga morgonpromenad. Han är mycket ovillig att följa med men efter ca 5 minuter så tar han ledningen och lunkar långsamt iväg framför mig. Jag gillar den långsamma hastigheten, passar mig så bra.

Mitt på dagen så blev det en sväng till Aldi. Då var det lite molnigt och en svag svalkande vind. Köpte 1 liter av den supergoda färskpressade juicen som vi gillar så mycket. Måste se till att få i oss vitaminer. Det är viktigt tycker vi. När man är ute i solen så får man också vitaminer in i kroppen. Dom är ju billiga, bara att vistas ute ett tag. Köpte även räkor som vi skulle ha till kvällens måltid.

Sedan var det som vanligt och tiden gick som tid alltid gör.

Kokte ägg på eftermiddan och gjorde dom hårdkokta. Kokte dom i tid för att dom skulle hinna bli kalla till kvälllens räkmåltid.

När jag skulle börja pilla räkorna så började Zacko att springa fram och tillbaka mellan mig och dörren. Ville han ha smakprov på en räka eller ville han gå ut?

Jag tolkade det som att han ville gå ut. Och det var så det var. Han gick med hög hastighet ut mot gräsmattan och där visade det det sig att det var raketskitning på gång. Det bara sprutade ut. Stackars liten men vad han är duktigt på att säga ifrån när det är dags.

Gick sedan in igen och så började jag pilla räkorna. Dessa räkor är rätt så jobbiga att skala för deras skal är rätt så mjukt. Tog en stund innan det var klart.

I kväll så blev det en räktallrik med ägg, bröd, majonnäs och massor av räkor. Smakade jättegott och det var så skönt att slippa laga till varm mat.

Visst är det så ibland?

Inget besked om kylskåpet i dag!

2 reaktioner till “Räktallrik”

  1. Räksmörgås är så gott och JR ska få köpa med sig det i morgon när han veckohandlar.
    Vi har haft lite tråkigt väder idag men fått gjort bra saker ändå.

    Ha det så bra!!!

    1. Vädret kan man ju inte göra något åt så då gäller det att hitta på något annat.

Kommentarer inaktiverade.