Eländig natt

Jag börjar sakna havet men det finns ju inte så långt bort ifrån där vi är nu. Vi hör det ofta.

2021-04-25

Gick och la mig strax efter elva i gårkväll och somnade så gott med Zacko vid fotändan av min säng som vanligt. Vaknade strax efter tolv av att det störtregnade och blixtrade så det blev helt ljust inne och Tor for fram med kärra och hammare helt vilt över oss. Vi befann oss en kort stund precis där det var som värst. Varade som tur var inte så länge och Zacko bara sov. Jag somnade fort om när ovädret hade dragit vidare.

Vid 2-tiden så började Zacko oroligt att trampa runt lite. Jag lyfte ner honom och gick även upp själv. Han gick fram till sin vattenskål och drack en del. Jag passade också på att dricka lite vatten när jag ändå var uppe. Sedan lyfte jag upp honom och han la sig tillrätta och somnade om med en gång. Jag la mig också men det tog lite längre tid för mig att somna om.

Vid halvsextiden så var han orolig igen. Lyfte ner honom och nu gick han fram till dörren och ställde sig. Det var bara för mig att gå upp och snabbt ta på kläder och komma ut med honom. Hann ut till gräsmattan på andra sidan gatan och där kom det en stor hög för att vara en så liten hund. Sedan så gick vi in igen. Lyfte upp Zacko och han började snarka med en gång vilket inte jag gjorde. Men jag somnade om efter ett tag och hoppades på en lång sovmorgon.

Det blev det inte. Precis när jag hade slumrat till vid halvåtta så var han orolig igen. Han gick fram till dörren och pep lite oroväckande. Jag snabbade mig på för att ta ut honom. Nu var det bråttom för det var diarré på gång. Men vi hann ut. Sedan så promenerade vi iväg på vår vanliga morgonrunda fast det var lite för tidigt. Men vi var ju liksom uppe och ute.

När vi kom hem igen var jag så trött att jag bara sjönk ihop i min soffhörna och slumrade till en stund. Zacko gjorde mig sällskap, han var också trött.

Blev sedan dags för frukost och det smakade bra. Blev ingen riktig ordning på denna förmiddag men det blev bättre på eftermiddagen. Men tröttheten satt i hela dagen och jag slumrade till titt som tätt i soffan när jag satt där och läste.

På eftermiddagen så var Zacko jättepigg och ville leka och busa en stund. Är så glad att han var pigg igen även om inte jag själv var det. Men han blir rätt så snabbt nöjd när jag slänger ut lite godisbitar till honom som han får leta upp. Han är ju inte världens bästa sökhund men han hittar bitarna efter lite letande.

På eftermiddagen så var det blandat väder med både blixt, åska och regn. Vi såg även en mycket tjusig regnbåge på långt avstånd. Men det var en del sol också och rätt så varmt.

Visst är ledigheten underskattad?

Resterna av gårdagen köttfärslimpa åts ikväll med pulverpotatismos och det smakade bra. Undrar vad vi ska äta i morgon?

Till denna kör somnar vi på kvällen och vaknar till på morgonen. Låter likadan oavsett tiden på dagen. Men vi har vant oss och hör det knappast. Det är värst när dom väljer att klampa runt på husbilstaket. Dom har tunga fötter.

2 reaktioner till “Eländig natt”

  1. Ojdå, vilket oväder ni haft. Vi skulle haft regn i två dagar nu men det har tydligen bara blåst förbi som vanligt.
    Än så länge har de inte öppnat upp alla affärer så vi kunde inte köpa vår externa frys idag heller.

    Ha det så gott !!!

    1. Det verkligen oväder emellanåt.
      Tar nog inte så lång tid innan det öppnar igen.

Kommentarer inaktiverade.