Inte som i Sverige!!

För sex år sedan så lämnade vi Tyskland för denna gång.

2021-04-18

Underbart väder även i dag. Det var 16 -20 plus i skuggan och uppemot 30 plus i solen.

Så här såg det ut på morgonen i dag på ställplatsen. Det var många husbilar här då.

Kom en svensk husbil hit i går. I dag så kom det en trevlig svensk man hit och pratade en stund. Dom är boende i Alvor på Algarvekusten här i Portugal sedan några år tillbaka och var ute på en liten husbilstur nu när det var lite mer öppet här i Portugal. Det var väldigt roligt att han tittade förbi för en pratstund tyckte vi. Det var länge sedan som vi pratade med en svensk här.

När man är på en ställplats i Sverige så brukar dom flesta att lämna platsen på förmiddagen. Ofta kö till servicen mellan 9 – 11 då det är väldigt vanligt att lämna platsen.

Här i Portugal är det inte så. Inte en husbil lämnade platsen under förmiddagen. Alla satt så lungt kvar och njöt av det härliga vädret. Gick iväg kanske till stranden eller för en promenad till stan. Grillade lite för att käka innan det var dags för att köra hemåt.

Vid tvåtiden så började den första husbilen att köra härifrån. Tiden gick och under eftermiddagen så började ställplatsen att tömmas på husbilar. Vid sextiden så var det i stort sett tomt här igen. Kändes faktiskt lite ensamt vilket det också var. Men inget som vi på något sätt hade ont av. Vi är vana att vara i stort sett ensamma här.

I kväll åt vi stekta kycklingben med kokt ris. Smakade som vanligt jättegott. Är mat över till i morgon också.

4 reaktioner till “Inte som i Sverige!!”

  1. Visst är det lite annorlunda. Men vi väntar nu på vårt nya kylskåp. Så klart mår Hasse bättre i värmen med rekreationen.

 1. Hej, igår körde vi ut på årets första husbilsresa, som blev till Kinna. Där visade det sig sig att Herr Ober hade fått stänga p g a Coronan och hela lokalen var tömd. Tråkigt! Vattnet fungerade inte på ställplatsen, så vi rullade vidare till Seglora, där vi står fint tillsammans med ganska många andra husbilar i det vackra vädret. Hälsn Arne o Coosje

  1. Hej!
   Vad jag vet ska Herr Ober öppna nytt på en annan plats. Fick stänga för det ska byggas nytt resecenter på platsen. Där har vi ätit många goda schnitzlar.
   Trist att inte vattnet fungerade i Kinna. Men Seglora är så trevligt att stå på.

Kommentarer inaktiverade.