Blandat i dag

Våren var verkligen på gång i Seglora för ett år sedan

2021-04-05

Här i Portugal var det vanlig dag i dag. Ingen helgdag som det är i Sveige. Det var en hel del trafik nere på den ”stora” gatan i dag. Var också rätt så mycket folk ute och gick och många av dom var på väg till sitt favorit kafeé som ligger nära boendet. I dag så öppnade uteserveringarna igen och det var många som besökte dom. Var så mysigt att höra när folk glatt pratade på uteserveringarna i vårt närområde. Men vad jag kunde se så höll dom stora avstånd och även mask användes så klart. Jag tror att portugiserna njuter av att nu åter kunna umgås utomhus på sina kafeér, som det finns mängder av. Jag hoppas att smittspridningen inte tar fart igen när det har blivit lite lättnader i landet.

I dag så blev det en promenad till Lidl på förmiddagen innan jag åt frukost. Yoghurten var slut så jag gick dit för att köpa en sådan plus lite annat. Hittade små konserver med persikor där det var tre små burkar i en förpackning. En sådan köpte jag. Det smakade jättebra tillsammans med yoghurten till dagens frukost tyckte både jag och Hasse. I en liten burk så fanns det två persikorhalvor och det var perfekt för oss till vår yoghurt.

Så ringde dom ifrån SOS i dag. Deras konsult på plats kunde tyvärr inte hjälpa oss med att boka en ny tid på hospitalet utan det får vi göra själv. Jaha det var den hjälpen!!

Jag skickade ett mejl till sjukhuset och hoppades få ett besked därifrån. Det fick jag också och dom skulle då kolla med läkaren och sedan återkomma. Alltid något. Det är lite segt ibland!!

Vädret i dag var strålande med mycket sol och värme. Nästan lite för varmt för att sitta i solen men det gick bra då det var lite sval svalkande vind. Temperaturen var mellan 15 -25 plus.

På eftermiddagen så gick jag till Aldi för att fylla på med kolsyrat vatten samt lite vin. Även lite annat hamnade i kundvagnen som kunde vara gott att käka på.

Det hade verkligen varit bra med en ”dramaten” att dra efter sig istället för att bära.

I kväll åt vi stekt gott kryddat färskt fläsk men kokt potatis och en supergod löksås.

Vad jag gillar strandbilder.

Så är det

2 reaktioner till “Blandat i dag”

 1. Inte alls dumt med en dramaten vare sig man cyklar eller går. En sådan ska inhandlas i detta hushållet från Jardin å det snaraste.
  Vardag igen då och det är inte helt fel det heller.
  Hoppas det går framåt för Hasse nu.
  Det haglade i skåne idag heeela dagen sade H och var rätt less.

  Ha det så gott !!!!

  1. Man ska ju göra det enkelt för sig och en dramaten förenklar anser jag.
   Det går framåt för Hasse men långsamt.
   Fy för hagel!!

Kommentarer inaktiverade.