Ensam hemma

Klart det blir flygplan när vi stod så nära. Detta är ett uppvisningsplan. Då så hade dom flygträning några gånger i veckan och det var väldigt roligt att titta på.

2021-03-16

Det härliga vädret fortsatte även idag med sol och värme, svag vind och 15 – 22 plus. Tyvärr kan jag inte riktigt njuta av det underbara vädret som det är för närvarande.

Efter vår morgonrunda och en del annat morgonpyssel så gick jag iväg till Aldi för att handla en del. Inte så mycket men det som behövdes för ett par dagar framåt. Zacko skulle då få vara ensam en stund vilket jag inte gillar men ibland har man inget val. Så var det idag.

Jag stängde av trappan upp till sängen genom att öppna några dörrar samt att blockera med en vattendunk. Vill inte han ska hoppa upp i sängarna när han är ensam, finns risk för att han då kan skada sig och det vore ju inte så bra.

När jag stängde dörren så stod han och tittade på mig och jag tyckte han såg så anklagande ut. När jag kom hem igen så stod han kvar på samma ställe med samma min. Han blev ordentligt omklappad och fick lite av sitt favoritgodis. Sedan så var allt bra igen.

Pratade med Hasse i dag som vanligt en stund. I dag hade han fått träffa en typ sjukgymnast som hade klämt, känt och vridit på hans nyopererade ben. I morgon ska han tydligen få komma upp och påbörja gångträning. Hoppas att han snart kommer igång med träningen på allvar.

I dag läste jag klart ”Jag ser dig” av Mari Jungstedt. Hennes böcker blir jag aldrig besviken på. Bra intrig och ett högt tempo. Händer hela tiden något. Dessutom så roligt att följa Knutas och Karins relation genom alla åren. Och nu är det något nytt på gång. Ser fram emot nästa bok.

Baksidestext:

Lugnet har lagt sig på Lilla Karlsö efter turistsäsongen, men septembervädret är vackert och havet ännu varmt efter den långa, heta sommaren.

En grupp studenter tillbringar helgen ensamma på den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart på allvar. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande.

Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gärningsmannen går fri ökar oron och paniken sprider sig på högskolan. Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade ungdomarna bara vara på fel plats vid fel tillfälle?

Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny oväntad och dramatisk vändning.

Så blev det kväll igen och jag lyssnar på Karlavagnen som vanligt. Kvällens ämne var mycket intressant och det var ”Vad gör du för att känna dig trygg?”

I Karlavagnen ikväll vill Farah Abadi prata om trygghet. Hur känner du som kvinna inför att gå ensam hem när det mörknat? Har du några strategier? Ett alltid lika aktuellt ämne.

Det är lättare sagt än gjort men det duger att försöka.

8 reaktioner till “Ensam hemma”

 1. Nu kan det bara bli bättre så håll humöret uppe och kämpa på. Hundar vill ju ha motorvägar och när du traskar iväg för att handla gillar inte Zacko det. Är ju Hasse som ska gå iväg och hämta maten ju. Våra hundar är precis likadana. Det blir ett evigt gnyende om jag går iväg när vi är ute med husbilen. För det är ju JR som ska hämta maten.
  Håller tummarna för att Hasse snart är hemma.

  1. Visst kan det nu bara bli bättre. Våra hundar är ju vanedjur och vill att allt ska vara som ”vanligt”.
   Väntar på att Hasse kommer hem när det är torsdag.

 2. Skönt att operationen gått bra.
  Hälsa Hasse så gott från oss i Hällekis!

 3. Så skønt at Hasses operation er gået bra
  Så går der forhåbentlig ikke mange dage før han er hjemme igen , og I kan nyde det gode vejr sammen
  Kram

  1. Hoppas få hem honom vilken dag som helst och då ska vi njuta av solen och värmen.
   Kram

 4. Härligt att läsa att Hasse snart är uppe på benen igen.

  Hälsa Hasse så gott från oss

  Kram

  Carola & Tomm

Kommentarer inaktiverade.