Finns faktiskt några måste!

2021-03-14

Klarblå himmel, 15 plus och lite småblåsigt. Riktigt bra väder och mycket varmt i solen så det var nästan lite skönt med svalkande vind.

Hasse ringde på förmiddagen och berättade för mig att nu hade dom tvättat honom inför operationen och att han nu skulle vara fastande. Hoppas att det blir idag. Men så blev det inte. Däremot tog dom ett nytt corona test på honom. Det förra som dom tog när han kom dit var negativt. Undrar varför dom nu skulle ta ett till? Är inte sjukhuset smittsäkert? Verkar faktiskt lite oroande!

Nu är det fullt där som det ska vara tomt och tvärtom. Alltså är det dags att tömma gråvatten och fylla färskvatten. Finns alltid något att göra och detta faller under kategorin ”måste”. Så på eftermiddagen så satte jag Zacko utanför husbilen och började med att fylla vatten. Tog det i vattenkanna och fyllde på 4 kannor. Finns en slang som är precis lagom kort för att inte nå riktigt fram. Är man två så går det bra. Men är man ensam så räcker slangen precis fram till vattenpåfyllningshålet och när man då sätter på vattnet så far slangen iväg på en våt vattendans. Finns en förlängning med en sån där Gardenakoppling men dom och jag kommer inte alls överens. Men jag behöver röra på mig.

Sedan så tömde jag ett par hinkar med gråvatten. Tur att det blåste lite så stanken försvann i vinden. Kan inte riktigt förstå varför detta luktar så fruktansvärt illa? Är ju mest diskvatten, duschvatten och lite tandborstvatten och lite annat. Men inte var det något som stank när det hälldes ut!

Zacko följde vad jag gjorde med stort intresse!

Läste klar ”Den ryska sångerskan” av Leif Davidsen. Lite långsam ibland. Men så fantastiska skildringar av hur tillståndet var i Sovjet under en tid mot slutet. Gillar också beskrivningarna av den ryska folksjälen som är känslig och vodkasentimental. Även en del romantik samt fina skildringar av Moskva och en del vinternatur. Jag gillade denna bok.

Baksidestext:

En iskall vinternatt i Moskva får diplomaten Jack Andersen ett uppskakande samtal. Den ryska milisen meddelar att Sonia, Jacks kollega vid den danska ambassaden, hittats död i sin lägenhet. I hennes närhet hittas även en avliden rysk väninna. Men när milisen avskriver fallet som självmord under en sexorgie är det något som inte stämmer. Jacks magkänsla säger att det är något annat som ligger bakom Sonias plötsliga död. Nu måste han bara bevisa det.
Jakten på sanningen blir en nervkittlande historia som leder Jack rakt in i Sovjetunionens innersta politiska krets. Där utspelar sig en livsfarlig maktkamp mellan gammalt och nytt – och minsta felsteg kan få katastrofala konsekvenser.

I kväll så lyssnade jag på radio som vanligt. Är så skönt att kunna lyssna på svensk radio över internet när vi är här. Och även att ha tillgång till internet med allt vad det innebär med nyheter från olika tidningar.

Så var det 2015 och det känns som en evighet sedan. Men 6 år är faktiskt en lång tid.

6 reaktioner till “Finns faktiskt några måste!”

 1. Tiden går fort och jag sitter ju och grottar mig i gamla foton så JR blir alldeles konfys.
  Ni kanske ska vara glada att de är så noga på sjukhuset och inte gör operation innan de är helt säkra på att Hasse inte har covid-19-
  Vi ska snart på en andra undersökning och gissa vad? Jo, nya prover ska tas på oss minsann. Så nu ska vi försöka få hit provtanten igen.
  Mina mamma var från Ryssland och det som man kallar Karelen, vilket innebär att den folksjälen finns i mig till en del.
  Kram

  1. Kul med gamla foto.
   Ja det är bra att dom är noggranna.
   Vilken lyx med provtant som kommer hem till er.
   Då är du kanske en känslosam person?
   Kram

 2. Håber at det blev operation for Hasse idag
  Så han snart kan komme hjem til dig og Zacko igen
  Tænker på jer og ønsker at alt går bra
  Kram fra Michael og Marianne

  1. Det blev operation i dag.
   Ska bli skönt när han är hemma igen.
   Tack för omtanken .
   Kramar till er

  1. Har aldrig kört denna husbil så jag vet inte om jag kan. Men jag vill inte, känner mig alldeles för osäker.

Kommentarer inaktiverade.