Att öppna en förpackning

För 6 år sedan så körde vi till Torremolinos och parkerade en liten bit ifrån Ikea. Detta är en rätt så stor parkering för lastbilar som fanns där då. Så klart gick Hasse dit för att köpa korv med bröd. Jag gick dit för att köpa lite svenska livsmedel såsom sill, kaviar, köttbullar och lite annat. Saknar det i år.

2021-02-18

Överhängande risk för regn så det blev regnplagg på. Halva rundan utan regn och den andra halvan med regn. Vi blev rätt så våta. Molntäcket lättade sedan och det blev till och med lite sol. Temperaturen låg på 14 – 20 plus under dagen och vinden var svag till omärklig. Blev inte mer regn under dagen och det var ju skönt.

På en del pappersförpackningar, med olika innehåll, så finns det ofta en remsa som man ska dra i för att på ett enkelt sätt öppna den. Den är så kallat perforerad.

Så här kan det se ut.

Att öppna ett paket med detta har jag sällan eller aldrig lyckats med. Efter någon cm så blir det trasigt. Då är det bara att slita upp paketet på annat sätt vilket ofta inte heller är helt enkelt. Nästan helt inbrottssäkra. Tänk att jag varje gång jag ska öppna ett sådant paket så i alla fall försöker jag att dra i den där förbannade remsan. Hur ska alla som är svaga i händerna kunna öppna dessa förpackningar. Och dessa är ju inte dom enda som är svåra att öppna!

I dag var jag extra slö, faktiskt bara så trött. Man blir det av att vara lat har jag märkt.

I kväll åt vi Gordon Bleu med råstekta potatisklyftor. Bara så himla gott.

La Linéa vid Gibraltar körde vi till för ett år sedan. Här gömmer sig klippan bakom morgondimman. Detta är en plats som vi gärna återkommer till.

2 reaktioner till “Att öppna en förpackning”

  1. Ja dessa remsor som verkar helt obefintliga ibland. För att inte tala om dessa paket med goudaost eller skinka. Men jag har en handyman med bra nypor till detta JR heter han.
    Gibraltar har vi en dröm att få se en gång. Men nu får våra resor ligga på vänt ett tag tyvärr.
    Läste att siroccovindar är på väg in mot oss med sand och det tycker jag inte är så roligt.

    Ha det så gott !!!

    1. Dom där ost och skinkpaketen är jättesvåra att få upp.
      Gibraltar ligger nog kvar.
      Sirocco vindar anses ohälsosamma läste jag någonstans. Bäst att hålla sig inne då.

Kommentarer inaktiverade.