Gillar temperaturen här

2021-02-04

2018 i Fonte Santa hälsade Zacko på denna hund på vår morgonpromenad där. Det tyckte dom båda två var roligt och svansarna viftade i kapp.

Nu blir det lite väderprat som vanligt. På vår morgonpromenad var det ett märkligt ljus, lite skumt på något sätt och tryckande luft. Lite kvavt tyckte jag. Det var regn på gång. Zacko och jag hann precis hem och kom innanför dörren så började det regna. En kraftig skur som som dock inte varade så länge. Sedan så var det växlande molnighet resten av dagen med en hel del sol. Bara svag vind och 15-20 plus och det var skönt att sitta med öppet i husbilen.

Läste på FB att några vänner var ute med sina husbilar i vinterkylan. Dom hade suttit ute i 3 timmar i dag och det var 8 minusgrader. Mycket kläder hade dom på sig. Detta skulle jag aldrig utsätta mig för. Jag skulle bli fullständigt stelfrusen och få värk i stort sett överallt. Blir inte ansiktet helt stelt så man inte kan prata?? Jag bara undrar!

Börjar längta efter att rulla iväg men så länge det finns restriktioner kvar så blir vi kvar här. Allt onödigt körande ska ju undvikas och vi bedömer det som att det inte är nödvändigt för oss att köra någon annanstans. Vilken bedömning andra gör som kör härifrån och kommer hit vet jag inget om. Förmodar att det är nödvändiga resor för dom.

Stekt färskt fläsk gott kryddat med löksås och kokt potatis smakade jättegott i kväll. Jag är mycket förtjust i löksås och riktigt längtade efter det.

Vad jag gillar denna bild på regn ankorna. Dom är ju så söta!

4 reaktioner till “Gillar temperaturen här”

 1. Nu syftar jag på Miljöpartiet som vid senaste mätningen fick 3,8 %. Per Bolund känns som en besserwisser och ingen jag gillar. Liberalerna är inte med i regeringen men har ingått detta januariavtal med sossarna vilket de nu hotar att hoppa av. Nyval säger Löfven och det hela är en salig soppa enligt mig.

  1. Ang Liberalerna så har du helt rätt. Men det känns som om partierna i januariöverenskommelsen är med och bestämmer en hel del. För övrigt håller jag helt med dig, det är en salig soppa.
   Och ingen verkar att veta någonting, bara gissningar hit och dit.

 2. Man får ju hoppas att de som reser omkring verkligen har gjort en nödvändig resa, men ibland undrar man lite. Vi har också haft lite av fuktigt väder i två dagar nu.
  Läste att Per Bolund blir vice statsminister efter Lövin. Jag reagerar att ett av Sveriges minsta partier ska ha en sådan post. Om jag röstat på socialdemokraterna i valet så hade jag känt mig oerhört lurad. Nog om politik hoppas vädret vänder till det bättre snart för både er och oss.

  Ha en fin lördag !!!

  1. Vi tycker det är skönt att vara kvar i Peniche.
   Ang. vice statsminister så är det bra bokstäver. Den som går in som verkställande statsminister om inte Lövén klarar av det är Morgan Johansson (S). Så har det varit sedan länge.
   Men jag kan inte heller förstå varför det näst minsta partiet (Liberalerna är mindre) ska var med i Sveriges regering. Vilken obalans det är.

Kommentarer inaktiverade.