I dag fyllde Zacko år

2021-02-03

En vy ifrån en morgonpromenad i Fonte Santa för några år sedan. Om vi inte kommer dit i år så hoppas vi att komma dit något annat år!

I dag så var det en hel del sol och det tyckte vi var härligt. Det var 15 – 20 plus och svag till måttlig vind. Passade på att var ute en del och vara i solen. Är ju inte fel att ladda lite d-vitamin när tillfälle ges. Är dessutom så skönt att känna solens värmande strålar mot ansiktet. Blev nog små röda solrosor på mina kinder och det kändes bara så skönt.

Sent på eftermiddagen så blev det lite moln men vi slapp regn och det var inget som vi blev ledsna för.

I dag så fyllde vår lilla högt älskade Zacko 14 år. Vi är mycket glada för varje dag som han är kvar hos oss. Han sover väldigt mycket nu och rör sig ibland lite stelt när han vaknar. Men han är för övrigt rätt så pigg och glad. Kan till och med inträffa han får ”pudelfnatt” där han bara rusar runt och vill busa. Det tycker vi är så roligt. Men sedan blir han väldig trött.

Matlusten är det inget fel på nu för tiden. Han har börjat med att sitta utanför kylskåpet och tigga. Han lärde sig fort att det lönar sig. Både jag och Hasse skämmer bort honom mycket nu. Vi öppnar kylskåpsdörren och hittar något som vi kan ge honom. Vi vet att vi gör fel men vi skämmer bort honom väldigt mycket nu. Vi vill ju att han ska ha det så bra som möjligt. Det är helt klart att vår lilla vovve bestämmer väldigt mycket nu över hur våra dagar ser ut. Vilket han i och för sig gjort alltid men nu mer än någonsin.

I kväll åt vi spagetti med en god sås bestående av fläskfilé och kantareller (dom där torkade som vi köpte i Seglora). Smakade otroligt gott tyckte vi. Det var inget fel på vår matlust i kväll. Satt sedan och slappade precis som andra kvällar och lyssnade på radion och pratade lite. En trevlig kväll med andra ord.

I morgon ska det enligt väderprognosen bli en del regn men jag hoppas att det är mycket fel!

Så här ska det blir under dagen. Får väl passa på att gå ut när det inte regnar om det går.

2 reaktioner till “I dag fyllde Zacko år”

 1. Grattis till Zacko som verkligen lever ett liv som en prins, vilket är helt i sin ordning. Vi har aldrig fått ha en hund som blivit så till åren. Tolv år har den äldsta blivit, men vi lever ju med stora hundar och då brukar det vara så.
  Vi har haft lite regn idag och Turbo var lite ledsen ett tag men rester av vår tonfiskgratäng muntrade upp damen.

  Ha det så gott !!!

  1. Tack för grattis säger Zacko. Jag tror att han är mycket nöjd med det liv som han lever nu.
   Min labbis blev 12 år och som du säger stora hundar blir inte så gamla.
   Men damen blev glad över att få resterna av våra måltider.

Kommentarer inaktiverade.