Trist väder

För ett år sedan kom vi till Alvor där vi blev kvar ett tag. Denna ställplats är stängd i år har vi hört ”ifrån säker källa”.

2021-01-21

Fortsatt mulet och en del regn. Det var omkring 15 plus hela dagen och det blåste en hel del. Försökte komma ut när det var uppehåll och det gick rätt så bra i dag. Men ibland var det så hög luftfuktighet så det gränsade till duggregn. När jag inte tog på Zacko hans regnjacka så blev hans numera tjocka päls fuktig på ytan men inget som trängde igenom. Men han har långt hår på tassarna och dom behöver torkas varje gång vi kommer in efter att ha varit ute och han har besökt gräsmattan på andra sidan gatan. Att gå någon längre promenad i detta trista väder är han inte intresserad av. Och det är inte jag heller.

Lyssnar på radion och titta på nyheter och vilket oväder det är i Sverige på sina håll. I synnerhet är norra delen av landet hårt drabbat. Snön verkar att bara vräka ner och kallt är det också. Tågen inställda och många vägar helt oframkomliga. Är det inte nödvändigt att gå ut så ska man inte göra det är rådet som ges i norr. Söderut är det tydligen inte så mycket snö men mycket halka med sjunkande temperatur mot kvällen och natten. Många tradare som har fått stopp i uppförsbackarna och inte kommer vidare.

Då har vi det mycket bättre här i Peniche där vi slipper kylan, snön och slasket. Lite regn och blåst är egentligen inget att bry sig så mycket om. Men helt klart är vi ju mer förtjusta i dom dagar när det är soligt.

I kväll blev det en enkel korvgryta med bockwurst som serverades med svenska makaroner. Smakade väldigt gott och den korven är god. Smaksatte med ketschup och Jonnys senap, behövdes inte mer.

Ska enligt prognosen bli lite mer sol i morgon och det hoppas jag verkligen på.

2 reaktioner till “Trist väder”

    1. Sol är ju precis det som vi vill ha.
      Jobbigt med blåsten.
      Så bra att allt gick bra med er träff med doktorn.

Kommentarer inaktiverade.