Väder och lite annat

2021-01-20

Så var det nu dags för väldigt blandat väder och det var ju väntat för så skulle det ju bli enligt väderprognoserna. När jag tittade på bilden för i dag på www.klart.se så var det en sol bakom ett moln och under det ett par droppar och det stämde precis för så var det i dag.

Under natten var det väldigt mycket blåst och regn och husbilen gungade till rätt så bra ibland. På morgonen så hade blåsten lugnat ner sig rätt så mycket och det hade regnet också. Kändes inte så där bra att gå ut på morgonen men vi hade tur och det kom inte en droppe regn när vi tog vår morgonpromenad. Den blev rätt så trevlig trots att det blåste en del och temperaturen låg på mellan 15 – 17 plusgrder. Och allt var som vanligt och det är ju skönt i dessa tider.

Förmiddagen var rätt så solig och det kändes bra. Sedan så blev det en hel del regnskurar under eftermiddagen och jag försökte ta ut Zacko mellan skurarna. Det gick som tur var rätt så bra.

Läste klart ”Änkorna” av Pascal Engman. Väldigt bra och mycket spännande med ett rasande tempo. En del oväntade händelser och överraskande vändningar.

En del av baksidestexten:

Två döda kroppar återfinns i ett råkallt Stockholm. Den ena är en manlig polis, den andra en kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning – som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana. När spåren allteftersom pekar mot islamistiska fundamentalister startar ett infernaliskt vansinneslopp mot tiden.

Änkornaär den tredje, fristående delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. I denna fartfyllda thriller fördjupas historien om den egensinniga hjältinnan Vanessa, samtidigt som den berör en skrämmande aktuell hotbild mot vårt samhälle.

I kväll så blev det enligt mig väldigt god mat. Hasse gillade det också! Jag gjorde rödvinsbrässerad fläskfilé med råsteka potatisklyftor. Att det blev rödvinsbrässerat berodde på att det var en så löjligt liten skvätt rödvin kvar i en flaska så det passade så bra att hälla det över köttet. Så god sås det blev och det smakade jättegott till potatisen också. I kväll blev det inga rester kvar, allt blev uppätet. Det gillar jag.

Öppnade en ny flaska med rödvin för jag ville gärna ha ett glas till maten.

Sedan så är det en speciell dag. Det är i dag 29 år sedan jag fick mitt första barnbarn. Det var en helt underbar liten gosse som kom till jorden och fick namnet Rasmus. En underbar kille som alla alltid har gillat. Tyvärr fick han narkoplepsi efter sprutan mot svininfluensan vilket förstörde mycket av resten av hans liv. Och tyvärr så har han inte fått någon ersättning för detta trots att han tyvärr inte kan leva ett så kallat vanlig liv med arbete som var förväntat. Det har inte dom andra heller fått som blev drabbade av denna livslånga obotliga sjukdom.

Här finns mer att läsa om denna obotliga sjukdom.

Tog en kvällspromenad med Zacko och lyckades komma ut med honom när det var uppehåll. Lyssnade sedan som rätt så ofta på Karlavagnen och ikväll är det vår favorit Christian Olsson som leder programmet och det är så trevligt. Många roliga och trevliga personer som ringde in och förgyllde programmet i kväll.

Men nu är det slut för i kväll och jag önskar alla en god natt.

2 reaktioner till “Väder och lite annat”

 1. Staten är snål med att ge ersättning för saker de orsakar. Hade en arbetskamrat vars dotter också fick narkolepsi. Vilken tragedi för famljen och det resulterade i skilsmässa tillslut.
  Nåväl, något ska väl läkemedelsföretagen ha lärt sig sedan dess så vi slipper detta nu.

  Låter som en väldigt god middag tycker jag.

  Ha det så gott !!!

  1. Tyvärr så finns det inga garantier för att varken staten eller läkemedelsbolagen kommer att lämna någon ersättning om något går åt helvete. Läkemedelsföretagens enda mål är att tjäna så mycket pengar som möjligt vilket dom nu också gör. Dom tillverkar inte vaccinet av humanistiska skäl!!
   Så tråkigt för din arbetskamrat. Det var en hel del ungdomar som blev drabbade.

Kommentarer inaktiverade.