Katastrofläge!

Bild ifrån Alvor för ett år sedan.

2021-01-22

Blåsigt med hårda vindbyar, 15 plus och växlande molnighet. Periodvis försvann molnen och det var rätt så soligt några timmar samt lite mindre blåst.

Vi fortsatte som vanlig i dag med att läsa (jag) kolla på nyheter på internet (diverse tidningar) samt FB och klubbsidan (båda) samt titta på lite film/dokumentärer (Hasse). Finns inte så mycket annat att göra men vi är helt nöjda med detta. Samt att jag går ut en del med Zacko under dagen och även en kvällstur vid 10-tiden.

Eftersom det nu är som det är i Europa så kommer vi troligen att stanna kvar ett tag till här. Skulle väldigt gärna vilja vara på rullande hjul nu men det verkar förnuftigare att stanna kvar så det gör vi.

På tal om hjul så hände det något i dag som verkligen känns som en katastrof. Det var så att Hasse cyklade bort till Lidl för några lite tyngre samt skrymmande inköp (då behövs cykeln). På hemvägen så hade han oturen att köra ner i ett hål i gatan (finns många av dom) och fick troligen en rejäl punktering på framhjulet. Det blev i alla fall platt och gick inte att pumpa in luft i.

Nu är det alltså verkligen kastrofläge. Utan cykeln blir det ju skitjobbigt att få hem mat och vatten (dricksvatten alltså). Vilket släp och slit, vill inte vara med om det!! Är ju så himla bekvämt med cykeln. Och Hasse är så bra på att handla. Han har ju gjort det i många år när vi har varit utomlands över vintern så han kan verkligen detta.

Hoppas att personalen här kan hjälpa oss med att få fixat till hjulet på cykeln. Har ju förr om åren fått hjälp med det mesta som vi har haft problem med men nu är det ju en helt annan situation i Portugal och får cykelverkstäder ha öppet? Är ju inte så mycket öppettider nu i receptionen så vi hoppas att vi i morgon förmiddag kan få hjälp med detta.

Blir en lite orolig natt tror jag. Lite att fundera på!

2 reaktioner till “Katastrofläge!”

 1. Men fy vilken otur. Vi fick in en spik i ett däck på Mackan som verkstaden här i byn fixade på direkten. Hoppas verkligen att ni får lika snabb hjälp där ni står.
  Igår kväll blåste det på rätt bra men idag har vindarna hållit sig inom rimliga gränser.
  Håller tummarna för att ni får hjälp med punkan. !!!!

  1. Det är ju perfekt när det går att fixa med en gång.
   Skönt när blåsten är rimlig.
   Tack.

Kommentarer inaktiverade.