Hinna ut mellan skurarna

2020-12-05

Regnade mycket under natten. Uppehåll på morgonen när Zacko och jag gick ut på vår vanliga morgonrunda. Det blåste en del men det var inte några häftiga vindbyar utan mer ihållande blåst. Men det var kallt bara 10 plus. Har inga vinterkläder med så det blir lager på lager. Tights under långbrallor och tröja och kofta under jackan. Tur att den är rymlig.

Under dagen blev det sedan flera korta skurar och faktiskt lite värmande sol däremellan. Men blåste gjorde det. Det blev ingen större värme i dag, bara 13 – 14 plusgrader. Och det gällde att gissa sig till när det möjligen skulle bli lite uppehåll och då försöka hinna ut när det inte regnade. Har man hund så har man!!

Som vanligt lyssnade vi på radion och i dag så gladde vi oss åt dom svenska framgångarna i skidskytte. Blev ett guld till grabbarna i jaktstarten och även guld till våra helt suveräna tjejer i stafetten idag. Det var så spännande att lyssna på. Dom journalister som referera dessa idrottsevenemang är så otroligt engagerade och deras entusiasm smittar av sig till oss som lyssnare.

I kväll åt vi stekt falukorv med stekt potatis, lök, och stekt ägg, ketschup och senap. Smakade jättegott. Lördag! Jaha vi kan äta lyxmiddag när det är tisdag om vi känner för det. Vi äter vad vi vill oavsett vad det är för veckodag. Dessutom så börjar falukorv nu att bli lyxmat när vi är söderut. Har en bit kvar i frysen och den ska sparas till ett högtidligt tillfälle. Enklare att få tag på fin portugisisk fläskfilé än svensk falukorv!

2 reaktioner till “Hinna ut mellan skurarna”

  1. Vi har hittat en korv här nere som smakar nästan som falukorv och den är dyr. Som du säger fläskfile är billigare.
    Men här nere gäller det skaldjur i olika former och vi försöker lära oss hur man ska laga till dessa.

    Lite väl kyligt just nu men snart så vänder det !!

    1. Det är gott med fläskfilé och även med korv. Men skaldjur är ju bara så lyxigt och så supergott. Så underbart att ni nu försöker lära er att tillaga havets läckerheter på bästa sätt.
      Vädret vänder snart och det blir varmare så klart.

Kommentarer inaktiverade.