Vilken röra

2020-11-16

Denna morgon så var vädret lite mer än hyfsat, det var jättebra. Växlande molnighet övergick till enbart höga skyar så det var härligt soligt och varmt. Det var 18 plus på morgonen och det steg till en bit över 25 + i solen under dagen.

En husbil, portugis, kom och parkerade bredvid oss under förmiddagen. Det var samma bil som stod här förra vintern när vi var här. Då så stod han här måndag till fredag eller om det var till lördag. Får se om det blir likadant denna vinter.

I dag så fick Sverige nya Coronarestriktioner. Ännu mer svammel från regeringen med Stefan Lövén i spetsen samt hans hejdukar. Läser man på FB under eftermiddagen och kvällen så spretar det åt alla håll med vad folk tycker. Men det verkar som att ingen riktigt förstår dom nya restriktionerna. Vissa lagar gäller för vissa områden och andra lagar för andra områden. 8 personer hit och dit och ibland här och där!! Bara hur rörigt som helst. Stackars alla företagare inom många olika branscher som ska försöka driva en verksamhet i dessa tider. Kan inte vara lätt och vilken oro det innebär!!

Hörde sedan ett tal av Amanda Lind. Hon blev 2019 kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågor i regeringen Löfven II. Hon lyckades att röra till allt lite mer. Efter det så är det väl knappast någon som förstår dom nya restriktionerna.

Men här i Peniche lever vi i vår lilla än så länge rätt så trygga bubbla. Vi håller oss i närområdet och underviker att träffa folk. Mask på när vi närmare oss andra som är ute. Och så klart mask på för Hasse när han handlar mat och lite annat. Tycker det räcker med att en av oss handlar. Är enklare att Hasse gör det för han hittar bättre i affären än vad jag gör och då minimeras tiden där.

I kväll åt vi fläskfilé med råstekt potatis och vitlökssås på plastflaska. Köttet var mört och gott och potatisen god och välkryddad. Och det var inhemsk kött och potatis. Vad annat hittar vi här!!

2 reaktioner till “Vilken röra”

 1. Kan också tycka att de restriktioner som de förespråkar i Sverige verkar helt uppåt fanders.
  Men så har jag tyckt sedan länge.
  Här är det JR som sköter inköpen antingen med teslan eller så Mackan.
  Det räcker med att en utsätter sig för risker.

  Ha det så gott!!!

  1. Men så tycker vi också, räcker med att en sköter inköpen så långt det går. Det gäller ju då också att den som handlar ser till att sköta sig med mask och handsprit. Jag tycker nog att det nu ligger lite i ”ryggmärgen” eller hur.

Kommentarer inaktiverade.