Lite från i dag

2020-11-17

Morgonen var lätt mulen och kändes lite sval trots att det var 16 plusgrader och ingen vind.

Zacko har börjat bli lite tröttare tycker jag. I dag fick jag lyfta ut honom ifrån husbilen och lyfta in honom när vi kom hem. En gång försökte han hoppa in själv men missade vid första trappsteget och kom helt fel. Både Hasse och jag fick hjärtat i halsgropen. Vi blev jätterädda alltså. Men det gick bra.

När vi är ute och går så kan han vända helt tvärt för att börja gå hem igen. Ibland så sätter han sig ner och vägrar gå ett steg till på det håll som jag vill gå på. Det är bara att göra som han vill, jag kan ju inte släpa med mig en sittande hund! Hur skulle det se ut?

Men i morgon så kan han vara betydligt piggare, ändrar sig lite dag för dag.

Dagen gick som vanligt och inget speciellt hände här. Det räcker med allt som händer i världen och i Sverige.

Hasse cyklade iväg för att handla lite i dag. På förmiddagen en tur till Lidl, tog cykeln för det var lite skrymmande som stod på listan. Eftermiddagen blev det en tur till ”kinesen” för vi behövde papperstallrikar. Är inte så förtjusta i att diska mer än det som är nödvändigt. Fick hem en modell lite mindre av papperstallrikar men dom var helt OK. Han handlade även lite på Continente som ligger bredvid.

Regeringen framträdde i dag igen och svamlade vidare. Nu förklarade Lövén att regeringen hade tecknat avtal med inköp av vaccin ifrån tre olika företag (eller var det fyra). Första omgången skulle räcka till att vaccinera alla över 65 år plus riskgrupperna och när alla doser hade levererats så skulle hela Sveriges befolkning kunna bli vaccinerat. Om vaccinet har blivit godkänt!! Vilket tomt löfte. Och förresten så vill inte alla bli vaccinerade. Och jag är en av dom!

När Zacko och jag gick ut vid halvsextiden ner mot stan så såg jag att dom hade tänt julbelysningen på lyktstolparna

Lyssnade på Kvällspasset som vanlig i kväll. Professor Agnes Wold var gäst där. Denna kvinna propagerade för att man ska vaccinera sig mot allt som finns att vaccinera sig emot. Ju mer desto bättre tyckte hon. Kan jag inte alls hålla med om. Dessutom så litar jag inte riktigt på henne sedan hon i början på pandemin påstod att att får en person i en familj Covid-19 så blir alla sjuka. Där fick hon backa för det har det visat sig att så är det inte.

Zacko har tagit mattes plats i soffan men han flyttade sedan på sig. Måste ju sedan ligga närmre ytterkanten för att kunna hoppa ner när det vankades god kvällsmat.

Men vi som lever avskilt och lugnt i vår husbil skulle ha mat även i kväll så det blev Gordon Bleu med en god vitlöksdoftande potatisgratäng. Vi blev jättemätta.

4 reaktioner till “Lite från i dag”

    1. Tycker inte det finns någon i dag som man kan lita på.
      Litar nog bara på oss själva vilket ni också verkar att göra. Inte träffa någon okänd och i så fall med minst tre meters avstånd. Mask på i affärer och undvika folksamling som enligt mig är mer än tre personer. Jag tror jag börjar bli lite nojig!!

Kommentarer inaktiverade.