Så tråkigt

2020-11-10

Dagens väderrapport.

Varierande molnighet men mitt på dagen var det mest sol och inte ett moln. 16 – 22 plusgrader och ingen vind. Helt ok vinterväder som vi njuter av.

Fortsatt väldigt lugnt här och det trivs vi med.

Men det är ju inte helt tyst. Vissa tider på dagen så är det måsar som skriker och det är dom väldigt bra på. I kvarteren utanför ställplatsen finns det några hundar som stundtals skäller rätt så intensivt. Sedan så håller dom på att riva ett hus i andra änden utanför ställplatsen och därifrån så hörs det också en del ljud. Är något som liksom piper, något som bara ”brötar” och en del andra oidentiferade ljud. Men det är ju inget som stör oss direkt.

I kväll åt vi frysta stekta hamburgare på bröd med lite bacon, stekt ägg, smältost och lite andra tillbehör. Smakade bra.

I dag så lämnade en av våra största svenska skådespelare oss för sin sista resa. Det var underbara Sven Wollter som i en ålder av 86 år dog i sviterna av Covid-19. Han drog på sig smittan vid ett besök i Stockholm.

Men han kommer ju alltid att leva vidare genom alla sina roller på scen, filmer, radioprogram och annat som han medverkade i.

Vi minns honom speciellt som ”Jultomten” i radion på julafton under en del år. Det var ett program där barnen kunde ringa till ”tomten” och prata en stund. Det lyssnade vi på med stor glädje. Sven spelade inte tomten utan han var den riktiga jultomten. Han hade ju verkligen en underbar ”tomte” röst. Ett program som vi har saknat nu i en del år.

Verkligen bra att Karlavagnen gjorde ett program om honom i kväll. Så trevligt att lyssna på. Sven Wollter har verkligen gjort avtryck och många kommer att minnas honom länge.

2 reaktioner till “Så tråkigt”

 1. Min undran kommer bara att vad tusan skulle han i Sthlm att göra? Men var och en gör ju sina beslut eller hur?
  Nu blir det torrläggning i Sverige från klockan 22.00 också. Allt eskalerar och jag går mina turer på uppfarten istället för att röra mig ute på gatorna.
  Ta hand om er!

  1. Det undrade jag också. Men jag tror han skulle hälsa på någon släkt. Faktiskt väldigt tanklöst och utan eget ansvar!!
   Och så ska krogen stänga 22.30. Så nu blir det flera hemmafester i stället.
   Har ju inte sett att nedstängning av restauranger/barer söderut har gett något resultat med mindre smittspridning. Men nu så testas det ju mycket mer överallt.
   Jag fortsätter också att röra mig i närområdet här med mask.

Kommentarer inaktiverade.