Så här är det i Peniche

2020-11-08

Regnig natt och morgon och det åskade till och med en del på morgonen. Inga hårda knallar utan ett långdraget mullrande i flera omgångar. Så skönt att Zacko inte brydde sig utan han bara sov vidare.

Strax efter åtta gick jag och Zacko upp och efter en stund så var vi ute. Och nu hade det slutat regna.

Det blev en rätt så hyfsat trevlig promenad eftersom det inte regnade. Temperaturen var på behagliga 17 plus och det var bara en svag vind. Såg bara tre personer på promenaden i morse men så var det ju söndag.

På många platser i Portugal har det nu blivit strängare restriktioner med bland annat utegångsförbud mellan 23.00 – 05.00 men det gäller inte i Peniche där vi befinner oss. För övrigt så går vi ju inte ut på natten ändå.

Epidemiologisk situation i Peniches kommun kl 20 den 08 november 2020

Positiva aktiva fall Casos 31

Karantän / under bevakning = 155

Återfås 146

Dödsfall = 4

Vi tycker att vi känner oss rätt så trygga i Peniche och vi följer dom restriktioner som finns här.

Men det blev inte mer regn idag utan istället en hel del sol och lite moln ibland. Lite småblåsigt så vi valde att sitta inne med dörr och fönster öppna. Blev en del kortare promenader med Zacko vid gräsmattan på andra sidan gatan. Han gillar att strosa runt där och nosa lite eller rättare sagt mycket.

Läste klart en bra bok i dag och den hette ”Mörkt vatten” och är skriven av Robert Bryndza. Spännande från första till sista sidan. Hoppas på fler böcker med Erika Foster i huvudrollen.

En del av baksidestexten:

När Erika försöker pussla ihop ny bevisning med gammal upptäcker hon en familj som bär på hemligheter och en kriminalkommissarie som plågas av ett tidigare misslyckande med att lösa fallet. En man som bott intill stenbrottet och som dött under mystiska omständigheter är ännu en ledtråd i utredningen..
Är den misstänkte någon i den närmaste kretsen? Någon eller några vill inte att fallet ska bli löst. Och de är beredda att göra vad som helst för att hindra Erika från att få fram sanningen.

Det blev enkel mat i kväll en god ägg och bacon macka med mycket ketschup på. Var så sugen på det.

Jag lyssnade på Karlavagnen i kväll vilket jag gör varje kväll när vi är i Peniche. (Och förstås när vi är i Sverige). Underbara Kim Kärnfalk var programledare i kväll och ämnet var det som är det tråkigaste som vi gör. Var många samtal som jag gillade och höll med om vad som var tråkigt. Att stryka till exempel.

När programmet var slut klockan 23 lokal tid gick jag ut med Zacko. Och vad jag blev förvånad när jag såg att en sopbil nu körde runt och tömde dom stora sopkärlen som står utplacerade lite här och där på speciella platser vid gatan. Två personer står bak till och en som kör. Och det gick snabbt att tömma soptunnorna. Undrar om personalen sedan är ledig på dagen när dom jobbar på natten?

När jag sedan kom hem var det dags att hitta till sängen.

4 reaktioner till “Så här är det i Peniche”

 1. Vår hemmahamn är här i Frankrike nu och det känns så skönt. När man bor i en lite by går det bra att hålla sig lite isolerad och vi är ju begåvad med trädgård så idag blev det en skön stund ute i solen på trädäcket.
  Ikväll lagar JR korvstroganoff och det ska bli så gott 🙂

  Ha en fin tisdag!!!!

  1. Ni har det ju så underbart bra i ert lilla paradis i Frankrike.
   Och så blev det god mat i kväll.

 2. Hej! Eva, det låter härligt, ett behagfullt liv ni har.
  Vi har ställt in vår husbil, så det blir att invänta våren, om det går att åka då.
  Men vi har åkt mycket i år, varit i Jämtland åkt vildmarksvägen, Skåne Bohuslän mm
  Här är det 9 plus det är ganska skönt väder,
  Ingen frost elr snö ännu.
  Nu är det dags för influensa sprutan.
  Och den fick jag ta ute i Knalleland, inte på min vårdcentral.
  Så det var bara att stå i kö, tog 25 min.
  Ha det så bra!
  Hälsn Gunnel

  1. Hej
   Roligt att höra ifrån dig.
   Fint att åka på hemmaplan också.
   Vädret är ju milt och skönt ännu i hemlandet. Hoppas att det fortsätter så.
   Då var det många som ville vaccinera sig!
   Önskar dig fortsatt trevlig vinter och hoppas att vi kan ses igen till våren.

Kommentarer inaktiverade.