Till en för oss ny plats

2020-07-23

Inget fel på vädret denna morgon. 16 plus, sol och lite svala vindar. Blev en promenad lite hit och dit i dag.

Så här kan man bo i Hällefors.

Denna ”fontän” finns i centrum.

Hemåt på gatan genom ”stan” är det en seg uppförsbacke som jag blev trött av.

Efter diverse morgonsysslor var vi sedan klara för att köra. Började med att köra tillbaka 4 mil till Kopparberg. Här var det mycket lite trafik. När vi kom dit så sa Agda att vi skulle ta väg 233 så det gjorde vi. Denna väg var lite smalare och det var många mer eller mindre snäva kurvor. Landskapet var blandat med skog, vatten, öppna odlade marker och en hel del små byar med bara ett fåtal hus i varje. Allt i en trevlig och behaglig blandning.

När vi närmade oss Fagersta hade vi kört på väg 68 i en del mil. Där sa Agda att vi skulle välja väg 66 vilket vi gjorde. Efter en stund så kom vi fram till Virsbo en ort som vi inte har besökt tidigare. Visste knappast om att den fanns. Fick ett tips häromdagen det var därför vi körde hit.

Vi kom utan problem fram till ställplatsen med plats för 3 husbilar och där parkerade vi. Mycket fin plats och vilken stor gräsmatta vi har utanför dörren. Synd att det var lite småblåsigt med sval vind annars hade vi helt klart suttit ute.

Zacko hittade snabbt ett bra ställe att kissa på. Han hittade efterhand många, många fler.

Det finns en ICA bara ca 30 meter bort. Och även en pizzeria. Kollade deras priser och pizzorna var väldigt dyra så det blev ingen sådan.

Precis bakom husbilen så finns det massor med hallonbuskar. Eftersom vi hade ätit upp hallonen så passade Hasse på att plocka en kartong till med dessa läckra bär.

Detta är ett elskåp som är så fantastiskt fint dekorerat. Tro mig eller ej men dekorationerna är gjorda av pärlplattor som är påklistrade där.

I kväll åt vi rotmos (pulver) med schweinehaxe fläsklägg (köpt på Lidl i Sverige, vakuumpackat) och det smakade jättegott.

Här får man parkera i 24 timmar så i morgon fortsätter vi och vart får vi se då. Vi har, som nog märkts, inget mål utan resan är målet.

4 reaktioner till “Till en för oss ny plats”

    1. Ja det är roligt att hitta lite nytt emellanåt. Finns så otroligt mycket mer att hitta i Sverige.

    1. Finns flera dekorationer med pärlplattor i Virsbo.
      Tack för att du gillar inlägget.

Kommentarer inaktiverade.