Ny plats i dag igen

2020-07-24

Även denna morgon började med sol. Lite svalt i vinden men det var 15 plus ändå.

Eftersom jag inte hade någon aning om vart jag skulle gå så valde jag att låta Zacko bestämma i dag.

Här gick vi en bit.

Kom förbi Virsbo Kapell och det tycker jag är fint. Byggt 1922 och fyller snart 100 år.

Mycket stora hagar.

Finns många hästar här.

Vi tog det väldigt lugnt på förmiddagen. Drack kaffe och åt mackor mitt på dagen. Sedan så tyckte vi det var dags att köra. Då hade vi stått här i 24 timmar vilket var max tid här.

Hasse hade lagt in nästa stad på navigatorn och så följde vi Agdas instruktioner. Vi kom ut på en större väg och svängde lite hit och dit. Kom fram till Hallstahammar och körde bort mot centrum. Där finns det en parkeringsplats där vi hade stått för något år sedan husbilen. Men det gick inte i år. Skyltarna som visade på husbilsplatserna var borta och det var även markeringarna på marken. Nu var det bara platser för personbilar.

Jag gick ut en sväng med Zacko och kollade om det fanns någon annan plats för oss att parkera på. Det fanns det inte vad jag kunde se. Bara att lämna Hallstahammar.

Dags att tanka så vi körde till Ingo och fick i lite mer än 100 liter. Priset i dag var 14.08, rätt så hyfsat tyckte jag.

Fortsatte sedan till nästa stad som Hasse hade lagt in på Agda. Efter några mil så kom vi fram till Köping och körde till den nya ställplatsen för husbilar. När vi kom dit så var det 3 husbilar där och på kvällen så var alla 8 platserna upptagna.

Vi valde en ytterplats med utsikt över småbåtshamnen där det ligger en del småbåtar.

Så här ser ställplatsen ut. Den är rätt så ny.

På eftermiddagen så kom det hit ett husbilspar och pratade en stund. Vi hade träffar dom i Peniche i vintras. Så roligt att träffas igen och prata lite. Dom har också en liten hund. Zacko ville så gärna hälsa på den och han blev upplyft för att kunna nosa på Zacko. Det kom omedelbart ett morr. Så var det bra med det. Vi ses säkert igen under helgen.

Vädret var hyfsat, växlande molnighet och upp till 20 plusgrader. När molnen täckte solen så sjönk temperaturen med några grader. Vinden var rätt så svag men sval. Hasse satt ute i solen och läste ett tag.

Zacko tog mig med ut på en promenad på kvällen. Så fint det är här.

Raggmunkar med stekt rimmat fläsk och rårörda lingon åt vi till middag i kväll. Så gott och vi blev lite för mätta.

Troligen blir vi kvar i morgon, ska enligt prognosen bli bra väder här. En hel del sol under dagen.

Den här boken har jag läst nu.

”Befrielsen” av Imogen Kealey var en mycket bra och läsvärd bok. Jag kan verkligen rekomendera den. Spännande och intressant från börja till slut.

Baksidestext

För de allierade var hon en orädd frihetskämpe och en fantastisk spion. En kvinna som var före sin tid. För Gestapo var hon en gäckande skuggfigur och deras mest jagade person. Hon hette Nancy Wake och hade ett skyhögt pris på sitt huvud.

För första gången skildras hennes händelserika liv i romanform. Det handlar om en kvinnas ofattbart svåra uppdrag att vända kriget, rädda mannen hon älskar och med brutala medel hämnas dem som har velat skada henne.

Rättigheterna till Imogen Kealeys verklighetsbaserade roman Befrielsen har sålts till mer än 20 länder och ska bli storfilm i Hollywood. Det är en oavlåtligt spännande berättelse om en av de mest fascinerande och okända hjältarna under andra världskriget.

4 reaktioner till “Ny plats i dag igen”

 1. Mina gamla hemtrakter nästan då jag har bott många år i Västerås. Jobbade på ett shippingföretag med filial i Köping. Bodde först i Kolbäck och det efter att jag fått komma hem. Min gudmor som tog hand om mig när mamma belv sjuk då jag föddes bodde i Avesta. Pappa bodde i Möklinta. Så Västmanland är lite av mitt ursprung kan man säga. Gick på simträning i Hallstahammar. Åkte rälsbuss dit och hem. Pappa jobbade på SJ.
  Roligt att återse alltihop.

  Raggmunk är gott.

  Ha det så fint!!!

  1. Då känner du dig kanske lite som hemma när du tittar på bilderna.
   Raggmunk är en favoriträtt.

Kommentarer inaktiverade.