Öresundsbron 20 år

Det här är småbåtshamnen i Jävre och där var vi för 4 år sedan. Jävre är en plats som vi har varit på många gånger och gärna återvänder till.

2020-07-01

Halv sju alarmerade min telefon eftersom jag hade ställt den på väckning. Jag tyckte att jag precis hade somnat om för en stund sedan och ville inte alls gå upp. Hasse hade redan varit uppe en stund. Inget att välja på i dag så jag lämnade min sköna säng. Gick ut med Zacko en tur så han fick göra vad han brukar göra på morgonen. Växlande molnighet, 15 plus och en svag vind.

Ett par minuter innan 8 parkerade vi utanför Codat. Husbilsteknikern kom och hämtade husbilen och körde in den i verkstaden. Vi gick till ”väntrummet” och slog oss ner. Satt ett annat par där redan. Dom hade en också en liten hund så det blev lite pipande och småskällande. Men det gick fort över.

Kollade lite på tv eftersom den stod på. Var ett reportage ifrån Öresundsbron som i dag fyller 20 år. För just 20 år sedan körde vi över bron för första gången. På kvällen innan så stod vi på en campingplats en liten bit ifrån Köpenhamn och var ute på natten och tittade på fyrverkerierna. Det var så fint. Att sedan köra över bron var en stor upplevelse tyckte vi. Vid betalstationen blev vi intervjuade av SVD. Har sedan dess kört över bron många gånger i båda riktningarna och jag tycker det är lika vackert varje gång.

Vi blev sittande där tills kvart i elva och då var husbilen klar och vi hade fått inmonterat en ny elpatron. Hoppas nu att det var det som var felet och att kylen fungerar även när vi kör.

Vi körde till Rydal för ett stopp. Började med att fika för nu var vi kaffesugna. Sedan vilade vi en stund för vi var rätt så trötta. Gick sedan bort till lägenheten och Hasse tog med sig sin klippmaskin och Zackos väska med hans grejor. I postfacket fanns mitt nya fodral till min telefon. Det är väldigt starkt rosa och lyser upp.

Började med att klippa Hasse och det tog inte lång tid. Sedan var det Zackos tur och det tog lång tid. Han stod så tålmodigt på bordet hela tiden. Han är en mycket duktig pudelpojke. I dag blev han en mycket liten pudel för jag klippte bort mycket päls. Kallar det för sommarfrilla.

När jag var klar så var det dags att köra till Kinna igen. På vägen dit stannade vi vid Frendo och jag hämtade mitt paket ifrån Ellos. När vi kom till Kinna så var platsen som vi lämnade i morse ledig så vi parkerade där igen. Packade upp mina nya kläder och blev väldigt nöjd med mitt köp. Allt passade hur bra som helst.

Jag var rätt så trötta på kvällen och känd inte för att laga mat. Ringde till Herr Ober och beställde varsin schnitzel med pommes. Gick och hämtade dom efter en kort stund. Smakade gott som vanligt och vi blev jättemätta.

Vi har tänkt att köra en liten runda nu men vi har ingen aning om vart. Men det löser sig förmodligen.

Om det skulle bli mycket regn så får jag försöka hitta gummistövlar till Zacko.

2 reaktioner till “Öresundsbron 20 år”

 1. Aha du hade frissan öppen idag. Blev kunderna nöjda?
  Men stackars Zacko inte ska han väl behöva traska omkring i gummistövlar.
  Har ni regn nu då?

  Ha det så gott!!!!

  1. Har bara nöjda kunder!!
   Nej inte ska han det, han hade med all säkerhet inte gått ett steg.
   Inget regn än men det lär väl komma.

Kommentarer inaktiverade.