Överfall

2020-06-06

I dag är det Sveriges Nationaldag och röd dag. Märks mest på att svenska flaggor så vackert fladdrar i vinden på många platser.

Morgonen var lätt mulen med lite sol ibland. 15 + och bara en svag vind, rätt så skönt.

På hemvägen utanför Servicekiosken så hände det något mycket otrevligt. Zacko blev överfallen av en svart dvärgschnauzer. Det var så att det stod en man vid luckan och höll på med något, vad vet jag inte. Men jag vet att han inte hade koll på sin hund.

Precis när vi gick förbi där så rusade hunden emot oss vilt skällande och med klapprande käftar och hoppade på Zacko. Jag blev rädd och bara skrek rakt ut och försökte rycka bort Zacko. Gick inte för den elaka hunden klamrade sig fast vid honom med frambenen. Ägaren till hunden släppte allt och kom rusande. Synd bara att han hade släppt kopplet innan. Hade han hållt i det så hade Zacko inte blivit överfallen. Han tog tag i sin hund och drog honom ifrån Zacko. Och då säger han med mild röst till sin hund ”Så här får du inte uppföra dig”. Arg var jag redan och då blev jag verkligen förbannad. Sa till honom att nu borde du ju verkligen ta i lite med hårdhandskarna så att din hund förstår att det här inte är acceptabelt. Han titta på mig som jag var en idiot. Hade min hund uppfört sig så så hade jag lyft den i nackskinnet och gett den en lätt örfil. Eller någon som i alla fall kändes.

Zacko haltade lite så jag informerade honom om att min hund kanske behövde veterinärvård och jag ville ha hans namn och telefonnummer. Det lämnade han till mig utan protest. Vi hade minst 6 vittne till händelsen. Jag undersökte Zackos bakben men hittade inget fel på det. Gick och pratade men hundens ägare och sa att det troligen inte var något fel på Zacko. Han sa att hans hund aldrig förr hade visat detta beteende.

Fick senare höra av kioskägaren att hundägaren brukade säga till folk att hålla sig på avstånd för hunden var inte riktigt pålitlig. Jaha!!

Men det viktigaste var att Zacko inte uppvisade några fysiska problem under resten av dagen och kvällen. Inga psykiska heller efter vad jag kunde bedöma. Tyvärr har han blivit attackerad av en del hundar under sitt liv (helt oprovocerat) men det har som tur är inte satt några spår hos honom. Han är fortfarande samma glada och vänliga pudel som han alltid har varit.

På eftermiddagen så blev det snabbt svalare och det blev lite småskurar. Jag och Zacko lyckades att komma ut på våra promenerade mellan skurarna.

I kväll så åt vi fläskytterfilé och egengjorda klyftpotatis med beasås. Smakade så bra.

Vi blir kvar här i morgon verkar det som.

4 reaktioner till “Överfall”

  1. Usch, så onödigt att inte kunna hålla i kopplet ordentligt. Tur Zacko inte fick någon skada. Men håll koll så det inte visar sig att du missat något.
    Jag gav en schäfer på käften en gång när den kom rusande mot min bordercollie. Ägaren blev väldigt paff, och jag fick klart för mig att när jag blir arg så är jag inte rädd för något eller någon. Tur att jag inte blir arg så ofta då 🙂

    Glad måndag på er !!!

    1. Kommer att hålla lite extra koll på Zacko.
      När man blir arg ska man bli det ordentligt och när ens hund blir attackerad så är det verkligen rätt läge för ilska. Hoppas schäfern fick en ordentlig läxa.

Kommentarer inaktiverade.