Väldigt mycket i dag

I dag så hittade jag äntligen syrener som blommade. Inte den bästa bilden på dessa underbara blommer.

2020-05-27

Upp vid halvåtta och inte alls pigg, alldeles för tidigt enligt mig men var ju tvunget i dag. Blev en rätt så snabb promenad med Zacko på drygt en halvtimme. Åt sedan lite frukost innan vi lämnade Kinna vid halvnio.

På vägen in till Borås var det mycket lite trafik. Vi kom fram till Borås Bilhall i god tid och fick vänta en stund. Bilen kördes sedan in i verkstan och vi satte oss i dom inte så bekväma möblerna och väntade. Efter ca en timme var det klart. Men dom hade bara bytt den ena lyktan, vänster, till den som var begagnad (nästan ny). Den som var ny, som hade kommit från Italien passade inte. Var någon adapter som fattades. Visst skulle det haka upp sig på något sätt, jag misstänkte ju det. Nu beställde dom den och den kommer nästa vecka.

Men vi skulle ju på besiktning på eftermiddagen, hur skulle det nu gå? Dom körde in bilen igen och tillbringade nästan tre kvart med att polera den gamla som satt kvar.

Vi körde sedan till trafikverket där dom fotograferar folk när dom ska ha nytt körkort. Hasse ska förnya sitt. Han gick in dit och under tiden så försökte jag lista ut hur jag skulle betala parkeringen. Han var klar innan jag hade lyckats med att betala.

Drog sedan till Skene och MM. Så klart var det något som var nästan slut som jag vill handla. Det gick fort även där, var lite folk i affären. Tänkte handla färsk sill med den kostade 119:-/kg och det tyckte jag var rätt så mycket för dyrt. Det blev ingen sill. Men frysta räkor som det var extrapris på.

Dags för Besikta. Var även där i god tid. Jag gick in och anmälde vår ankomst och gick till husbilen och satte mig. Kom in och ljusen blev godkända och så körde vi ut igen. Tog inte så många minuter.

Sedan blev det ett stopp i Rydal där jag bokade tvättid och Hasse gick till lägenheten och hämtade posten.

Fortsatte sedan till Seglora och parkerade på vår plats. Jag gick ut en sväng med Zacko. När vi kom hem igen så hade Hasse som vanligt gjort i ordning hans aktiveringsplatta. Den ska han ha varje dag efter sin eftermiddagsrundan. Om Hasse någon gång har glömt den så ställer han sig framför Hasse och tittat uppfordrande på honom. Då får Hasse bråttom med att göra iordning den till honom.

Sedan var vi väldigt trötta. Jag satte mig i min soffhörna med Zacko bredvid mig och Hasse gick bak till sin säng och sträckte ut sig. Tog inte lång stund förrän vi snarkade alla tre. Sedan så var vi betydligt piggare.

Vädret i dag har mestadels varit mulet, lite småblåsigt, 15 – 18 plusgrader. Kvällen avslutades med sol ifrån en vackert blå himmel.

Potatisgratäng med med stekt fläskfilé, beasås och rödvinsgelé smakade väldigt bra i kväll.

I morgon ska vi bara ta det lugnt och återgå till att göra nästan ingenting. Att vara lat är något som är betydligt underskattat.

2 reaktioner till “Väldigt mycket i dag”

 1. Syrener luktar så gott och våra blommade i april här nere. Fina är de också.
  Men hu vilken jobbig dag ni haft, klart att ni somnade en stund allihop.
  Våra hundar har varit helt slut idag efter gårdagens tur.

  Ha en fin fredag!!!

  1. Våren är en del veckor tidigare nere i södra Frankrike.
   Ja, det var en ansträngande dag. Vi är ju inte vana vid så många aktiviteter på en och samma dag!!

Kommentarer inaktiverade.