Tagit det lugnt i dag

2020-05-28

Underbart solig morgon, ingen vind och 16 plus. Blev en skön promenad med Zacko trots att han inte ville gå dit jag ville. Lirkade lite med honom men det gick inte så bra. Kom en bit längre i alla fall. Sedan så blev det ”hundpromenaden” och där älskar han att gå. Där tar det tid för det är mycket att nosa på.

Lite senare på förmiddagen så ökade vinden och lite vita stackmoln prydde den blå himlen. Det blev väldigt varmt i solen när man satt i lä. Skönt med lite skugga ibland samt den lite svalkande vinden.

Smultronen har så smått börjat blomma här.

Så här kan man också ha det om man vill. Tycker det har en viss charm. Allt behöver inte var så tillrättalagt och slimmat för att innehavaren ska trivas.

Kollade zoomen på min kamera i dag och den är ju väldigt bra vilket jag redan visste. Tog denna bild genom mitt öppna fönster och jag har ingen aning om hur långt bort huset är men det är en bra bit. Den ”stora” vägen syns också.

I dag så började en granne här att bygga en altan utanför sin villavagn. Inte utanför hela längden utan ”bara” utanför halva. Han ville inte ha vad han sa en ”dansbana”. Det ser ut till att bli väldigt fint och mysigt.

”Grannar i död och lust” skriven av Christina Olséni och Micke Hansen. Gott om humor och lättsamt hanterade mord i en välskriven historia. Jag läste boken med ett brett leende. Hög medelålder på personerna. Ester Karlsson med K är pigga 78 år gammal i högform. Detta är tredje boken om Ester med bihang och fler är på väg. Av samma författare så finns det även en serie som heter Falsterbomorden som är i samma lättsamma anda. Om man vill ha en trevlig, lite spännande och rolig läsupplevelse så läs böckerna av dessa författare. Det är ett sant nöje.

Bakad potatis med skagenröra samt med lite smör i åt vi i kväll. Helt otroligt lättlagat och inte blev det någon disk heller. Och vi blev verkligen mätta för potatisen var jättestora. Och det smakade supergott.

I dag har vi vilat och läst och tagit det lugnt. Men jag tror inte vi riktigt hann bli klara med det så vi fortsätter i morgon.

2 reaktioner till “Tagit det lugnt i dag”

 1. Små bitar av din vardag och jag ser allt framför mig. Hur mysigt som helst att läsa om. Annorlunda mot vad vi har det och ett Sverige som låter väldigt trevligt. Hoppas ni får fortsätta att ha det så.
  Bakad potatis är gott men tyvärr alltför kraftigt för JR och han har en känslig mage efter sitt magsår för ett par år sedan.
  Skulle jag råda någon ungdom så vore det att aldrig bli VD för något enda företag då tar magen skada.

  Bättre vara pensionär.

  1. Jag gillar väldigt mycket att läsa om din vardag som helt klart är mycket annorlunda.
   Det där med att känslig mage kan vara mycket jobbigt. Men man får lära sig att leva med det.
   Pensionär – fritidsforskare.

Kommentarer inaktiverade.