Bakslag för våren!

2020-05-11

Tidigt på morgonen, redan vid sextiden, var renhållningsbilarna här för att tömma dom överfulla sopbehållarna. Värst lät det när det var dags för glasbehållarna. Efter en stund var dom klara och då somnade jag om.

Morgon var solig men fy så kall. Det var endast 5 plus och iskall vind. Vilket bakslag för våren.

I parken på andra sidan gatan så var gräset väldigt långt och det var det även på andra gräsmattor. Det åtgärdades under dagen. Fullt med folk som for runt med åkgräsklippare och andra redskap. Jobbades även i rabatterna.

Här blommar det i träden.

Olika nyanser av vårgrönt.

Blev en sväng på några smågator i Kinna.

Ser trevligt ut här, nog jättefint på sommaren.

Ett fint hus.

Vi har ju sopsorteringen som granne här och den är väldigt välbesökt. Nästa lite kö ibland. Det är ju mest bilburna som kommer hit men även dom som är utan bil. Ibland kommer det äldre människor som har sitt skräp med sig i en ”dramaten”. Yngre som bär hit det dom ska slänga i påsar. Några kommer med cykel och andra har en kärra efter cykeln.

Sedan, oftast när det är mörkt, kommer ”rotarna”. Dom slänger ut en del på marken runtomkring när dom söker efter något användbart.

Ibland så ställs det bara ner en del grejor som egentligen skulle till en återvinningscentral. Om det är något som går att använda så försvinner det snabbt. Här är några som kommer hit många gånger om dagen för att ta vara på både det ena och det andra. Och ofta så städar dom upp om det är någon som har slarvat. Finns även en städare som kommer hit och ser till att det är hyfsat rent och fint här.

Hasse hade varit och handlat på Netto i dag. Dom hade extrapris på kassler och blomkål. Det var det länge sedan vi åt. Blomkålshuvudet var jättestort så det får jag frysa in i lagom stora förpackningar.

Alltså åt vi kokt kassler med blomkål och potatis. Endast lite smör på blomkålen/potatisen och det smakade verkligen gott.

I morgon så ska det både vara regnigt och kallt. Det gillar vi inte.

2 reaktioner till “Bakslag för våren!”

 1. Intressant det där med sopsorteringen. Här har vi två olika tunnor en för sådant som börjar på P och sedan en annan för allt annat. Men de verkar inte så nogräknade här tycker jag.
  Varmare här idag och det var rätt skönt att sitta ute en stund.
  Jag tycker väldigt mycket om kassler, men det har de inte här.

  Ha det så gott!!

  1. Här tar man sopsortering på stort allvar.
   Så skönt det var varmare hos er. Här verkar det bara bli kallare.
   Det är ju lite tråkigt att dom inte har kassler. Har inte hittat det varken i Spanien eller Portugal.

Kommentarer inaktiverade.