Klippte Zacko

För ett år sedan var vi i Tyskland och i en stad som heter Kyritz. Det var marknad och den besöktes. En mysig stad med en trevlig ställplats som ligger centralt.

2020-05-12

Otroligt trist majväder. Det var inte alls skönt att gå ut i 5-gradig värme, kändes som 1 plus, trots att solen lyste. Blåsten var påträngande och väldigt kall. Sedan så drog molnen hit. Regnskurar med inslag av hagel föll över oss. Vädret var sedan varierande med blåsten som stående inslag.

Efter 12 så körde vi till Skene och Lidl för lite påfyllning. Jag vill gärna dricka kolsyrat vatten och deras Saskia gillar jag bäst. Var även lite mer som vi ville ha därifrån.

Vi körde sedan till Rydal. Zackos päls var nu så lång att jag kände mig tvungen att klippa den en del. Har väntat på en återbudstid hos hundsalongen men har inte fått någon.

Tog med Zackos väska med klippgrejorna in till lägenheten. Drog fram det lilla bordet som jag brukar sätta han på och när jag skulle lyfta upp honom så var han borta. Det var ju väntat för han brukar försvinna då. Gjorde iordning grejorna och kallade på honom. Han kom långsamt gående med svansen neråt. Jag lyfte upp honom och började jobba. Under tiden som jag håller på med honom så står han helt stilla och är så duktig.

Efter ca två timmar var jag färdig och då låg där en pudel på golvet och en mycket mindre pudel stod på bordet. Jag blev inte riktigt nöjd, var några år sedan jag klippte honom själv. Får rätta till lite i morgon. Men det växer så fort så efter några dagar har det liksom ändå rättat till sig.

Vi fortsatte sedan till Seglora och parkerade på vår vanliga plats. Inte många husbilar/vagnar här, bara dom vanliga.

I kväll blev det isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Så gott.

Det här kalla vädret verkar tyvärr att fortsätta några dagar till.

2 reaktioner till “Klippte Zacko”

 1. Så nu har Zacko blivit av med sitt coronahår 🙂 Allt växer ju ut och då ser man inte om något är ojämnt brukar jag tänka när jag klipper mig själv.
  Vädret ordnade upp sig här nu ikväll och hundarna blev med ens pigga och lite lekfulla. Skönt med sol igen och värme.
  Jag dricker också oftast vatten med bubblor och saskia är en favorit.

  Ha en fin onsdagskväll!!!

  1. Man får inte vara för petig.
   Vädret är inget att lita på nu för tiden.

Kommentarer inaktiverade.