Mellan hägg och syren

En bild över sjön Möckeln som finns vid Karlskoga. Här är det så fint. En mycket bra ställplats finns det också här. Väl värd ett besök. Nära in till stan och mycket fina strövområde längs med sjön.

2020-05-10

Morgonen var lätt mulen, lite blåsig och 13 plus. Inte så illa egentligen.

Här blommar häggen för fullt och en svag väldoft svävar i luften. Mellan hägg och syrén är enligt många den vackraste tiden på året. Kan jag absolut hålla med om.

Egentligen skulle man ju köra norrut nu för att förlänga denna ljuvliga tid. Men i år så går ju inte det för tillfället. Det är ju på grund av detta förbannade Corona virus. Kanske kan vi kör norrut senare i sommar men annars så håller vi oss inom vårt landsting som är Västra Götaland. Det är ett stor landsting och jag tror att vi kan hitta en hel del platser här som vi inte har besökt tidigare. Men där ju även trevligt med återbesök. Nu när det inte kommer så många utländska besökare hit så kanske man kan köra ut till västkusten i sommar. Det skulle faktiskt vara trevligt. Kanske till och med till Strömstad som kanske nu i år inte är nedlusat med norrmän.

Undrar hur det kommer att se ut i småbåtshamnarna! Till exempel i Lysekil, Smögen, Sandhamn och alla andra populära småbåtshamnar som det finns gott om längs Sveriges kuster och även insjöar. Kommer det att finnas restriktioner även där?

Strax innan ett så var vi klara för att köra i väg. Dags för att handla lite. För mycket ledig plats i kyl och frys för att jag ska gilla det. Körde som vanligt till MM i Skene. I dag så var det inte så mycket folk där och det var skönt. Tog inte så lång tid att handla i dag trots att jag hade en lång inköpslista. Men ändå så hamnade det lite extra i kundvagnen. Mer regel än undantag.

Vi körde sedan till Kinna Resecenter och parkerade. Det stod en husbil här när vi kom hit men senare på kvällen så var det fullt här.

Strax efter fyra så började det regna men det var ju väntat. Höll på i några timmar för att sedan sluta strax efter 9 på kvällen. När jag gick ut med Zacko vid tiotiden så var det inget regn.

I kväll så åt vi hemlagad pyttipanna med stekt ägg och rödbetor och det smakade jättegott. Som vanligt ville jag ha HP sås till min pytt. Det smakar bara så bra.

Vi blir troligen kvar här i morgon. Så skönt med lite ljud ifrån trafiken och ett och annat tåg.

2 reaktioner till “Mellan hägg och syren”

  1. Det borde ju komma besked till er snart om hur ni får röra er i Sverige. Norrland borde ju vara idealet då det är glest befolkat.
    Hunnebostrand är fint och slipper ni alla norrmän så finns det absolut plats tror jag.
    Regn är tråkväder.
    Ha det så gott !

    1. Ska troligen komma något besked innan 15 maj. Norrland kanske inte blir så bra om vi inte bör lämna det egna landstinget. Men då är västkusten helt ok.

Kommentarer inaktiverade.