Skurdag

2020-04-02

Om jag nu ska tycka något om vädret så är det väldigt skönt att slippa blåsten. I dag så var det mulet och 8 plus och regnet hängde långt ner i molnen men dom behöll sitt vatten under tiden som jag och Zacko gick på vår morgonpromenad.

Det blommar så fint här.

Och nu när det även regnar en del så exploderar växtligheten.

Kom sedan några skurar under förmiddagen. Både långa och korta.

På eftermiddagen så hade vi tur igen för det kom bara några droppar i början av promenaden sedan så slutade det.

Tiden pinnade på i hög hastighet som vanligt. Jag hann med att pickla en gurka i dag i alla fall. Tar ju inte så lång tid. När jag skulle skiva gurkan tunt så kom jag på att ”mandolinen” hade jag förpassat till Rydal för jag använde den så sällan. Gick lika bra med en osthyvel. Blev ju tunna skivor vilket jag ville ha. Blev väldigt god inläggning.

På eftermiddagen så kom det en väldigt kraftig regnskur som innehöll en hel del hagel. Det väsnades ordentligt på taket och Zacko blev rätt så orolig. Han satt i husses knä och skakade. Det varade som tur var inte så länge och efter en stund så blev han lugn igen.

Nu har jag ju börjat med att berätta vad vi äter till middag igen. I kväll så blev det färska färdiga hamburgare på en rund Hönökaka. Lättstekt lök, en smältostskiva, tomatskiva, salladsblad och stekt ägg. Hamburgerdressing, ketschup och en en hel del med den nyinlagda gurkan. Det smakade verkligen jättegott och vi blev så mätta.

Ibland så förfaller vi en del. Det innebär att vi köper skraplotter. I dag så hade vi turen att vinna en del. Vinsten investerades i nya lotter och efter att ha skrapat dom så var vinsten nästa helt borta. Men vi hade det trevligt en stund. Och det är väl det som egentligen är vinsten för oss. En stunds avkoppling med drömmar om en storvinst. Kan ju hända!! Skulle ju vara jättekul men även utan en storvinst så har vi det så bra.

Vad vi gör i morgon vet vi inget om i dag.

6 reaktioner till “Skurdag”

 1. Gott med inlagd gurka. Hur gör du den? Jag skulle vilja försöka för jag har aldrig gjort det. Min svärmor ”farmor” brukade alltid ge oss en burk inlagd gurka och det var så gott.
  Här har vi fått underbart väder och blåsten har avtagit, skönt.
  Blev en parasolldag idag med 🙂

  Hoppas ni får en fin början på veckan!!

  1. Inlagd gurka som jag gör det.
   Skiva gurkan i tunna skivor. Jag väljer att först skala gurkan.
   Lägger den i en sil och saltar lite för att dra ut en del vätska. Lägger den sedan i en värmesäker skål.
   Gör en lag på en halv dl ättika (12 %), en dl socker och en och en halv dl vatten. Lite salt och vitpeppar. Kokar upp lagen och häller den sedan över gurkan. Låt stå några timmar och sedan så är det klart.
   Parasolldag låter som något som jag gillar.

Kommentarer inaktiverade.