Så var det första dagen i maj

Sverige på våren när korna har släppts ut

2020-05-01

Morgonen och förmiddagen gladde oss med en del sol mellan molnen. Ingen blåst och 11 plus och det kändes lite varmare. Gick en sväng på ”stan” med Zacko och idag så var det fritt ifrån en massa skräp på marken. Så mycket trevligare det var. Zacko gillar att gå i stadmiljö för där finns det mer dofter efter andra hundar och det tycker han om. Han går med nosen i backen mest hela tiden. Stolpar är han mycket förtjust i och även planteringar. Där ska det nosas extra mycket.

På parkeringsplatsen här så samlades det en massa motorcyklar på förmiddagen. Mest medelålders män men även en och annan kvinna. Vid 10 tiden så verkade alla att vara här som skulle komma hit. Tror det var omkring 50 motorcyklister.

Nu blev det upprop och dom samlades i olika grupper. Där var det information av regler och annat innan dom gav sig iväg. Lyssnade lite och kom fram till att det var lite speciellt i år på grund av Covid-19.

Det här var inga stora glänsande motorcyklar utan mer helt ”vanliga” hojar. På eftermiddagen vid tretiden så var det några som återvände hit.

Molnen ökade i mängd och solen försvann bakom dom. Det blev lite svalare men det utlovade regnet uteblev. Inte blev vi ledsna för det.

Läste klart ”Skulden” av David Baldacci. Mycket bra och underhållande.

Detta är baksides texten.

Året är 1949. Krigsveteranen Aloysiu Archer har precis avtjänat ett fängelsestraff för ett brott han inte begått. Hans övervakare har gett honom stränga order: anmäl dig med jämna mellanrum, skaffa ett jobb, drick ingen alkohol och umgås inte med kvinnor på glid.I en mörk bar i småstaden Poca City får Archer ett jobberbjudande: han ska driva in en skuld åt en lokal affärsman. Men det som skulle vara ett enkelt jobb slutar med att Archer blir misstänkt för mord. För att rentvå sitt namn och rädda sig undan galgen är det upp till honom själv att hitta den verkliga mördaren.Skulden är första delen i bästsäljaren David Baldaccis nya serie om krigsveteranen Aloysius Archer.

Ser fram emot nästa bok i denna serie.

I kväll så gjorde jag en god räkmacka till oss med hårdkokt ägg, ishavssallad, sallad, tomat, gurka och massor av räkor. Bara så jättegott.

I morgon är en ny dag och antingen stannar vi kvar eller så förflyttar vi oss.

3 reaktioner till “Så var det första dagen i maj”

 1. Jaha, var det så rasen hette. Håller med om att alla valpar är söta men hua för att bli med valp igen. Vi kör nog på 1-2 åringar i fortsättningen. Bara hanar blir det också. 🙂 Men vi älskar Turbo, tro inget annat.

 2. Ibland tycker jag att det är synd att vi inte gillar deckare, men så är det.
  Räkmacka mums.
  Såg att Prinsessan Estelle fått en ny hund en ockapucko… näe kommer inte ihåg rasen, men söt är den och den heter Rio.
  Vår Turbo är ju i höglöp och vi har fullt sjå att kolla hundarna. Vissa stunder kör vi med en inne och en utomhus. Annars får vi inget gjort någonstans.
  Ha en fin lördagskväll!!!

  1. Prova och läs böcker av Dennis Rudberg. Mer som mysig roman med en polishistoria. Mycket trevliga.
   Den nya hunden är en cavapoo, en korsning mellan pudel och Cavaljer King Charles. Har tappat räkningen på hur många olika raser som nu är populära att korsa med pudel i olika storlekar. Söta är dom alla som valpar.
   Jobbigt med löptik men det är väl snart över.

Kommentarer inaktiverade.