Kallt i dag

2020-04-30

Blåsigt och kall morgon. Det var 5 plus och kändes som att det var runt nollan. Ingen sol för det var helmulet. Frös en del på morgonpromenaden för jag hade missat att ta på mig en kofta under jackan. Skulle behövt vantar också. Men är ju inte så van vid så härkallt väder.

Vid halvett lämnade vi Seglora. Blev ett kort stopp i Rydal där för att flytta in lite grejor dit. Det skötte Hasse om.

Vi fortsatte sedan till Kinna och bilprovningen där. Besikta heter den. Parkerade på avsedd plats och jag gick för att registrera vår ankomst. Terminalen var trasig så personalen kom ut för att hämta in oss.

Vi hade bokad tid 13.25 och vi blev invinkade 13.13. Oj då. Zacko och jag tillbringade den mesta tiden ute men det var så kallt så vi gick till slut in i hallen. Då var husbilen nästan klar. Bara kontrollen av belysningen som var kvar. Och den gick inte bra. Den ena bländade och den andra var det något ”diffust” med. Vad det innebär framkom inte. Men det ska åtgärdas och så ska vi komma tillbaka på kontroll. Bara så trist. Ska beställa verkstadstid på måndag.

Körde sedan till MM för att fylla på förråden lite. Det var inte så många bilar på parkerignsplatsen och därmed inte så mycket folk inne i affären. I dag så tyckte jag att alla höll så mycket bra avstånd. Det enda som störde mig lite var att några barn i åldern 4 – 10 år som stimmade runt lite här och där. Ingen kan ju kräva att barn ska förstå allvaret i detta med viruset men barn har ju föräldrar som har ansvar för sina barn. Jag tycker att föräldrarna ska ta mer ansvar för sina barn. Dom ska se till att barnen inte springer runt hur som helst. Det är väl inte för mycket begärt?

Valborgsmässoafton har vi aldrig firat och har faktiskt aldrig riktig förstått varför man firar denna dag.

Och vi hamnade i Kinna vid resecenter och det var väl ingen överraskning. Här gillar vi att parkera. Blir troligen ett par nätter här.

2 reaktioner till “Kallt i dag”

 1. Men det du väl att det är för att hälsa mig välkommen ”Sköna Maj välkommen”. 🙂
  Skämt åsido så är det en gammal sed där man hälsar våren och där man tillbad de gamla gudarna om goda skördar mm.
  Usch, så kallt ni har det brrr. Vi har +23 idag och det blåser ljumma vindar.
  Ska ni eller ska ni inte handla pepparstek?
  Ha en fin 1:a maj!

  1. Jaha är det därför man firar Valborg. Trodde det var gamla studenters högtidsdag där dom samlas med gulnade studentmössor för att sjunga tillsammans. Och det är det som jag inte riktigt förstår varför dom gör! Antagligen för att dom vill!
   Pepparstek? Jag har för mig att vi skulle handla dansk fläskstek med svål. Vet inte hur det blir med det i dessa märkliga tider.

Kommentarer inaktiverade.