Tvätt och inköp

Bilder från det som vi kallar för ”Koloniområde”. Detta finns i Freiburg och det är så fint att promenera här.

2020-04-24

Åter en solig morgon, svag vind och 10 plusgrader. Kändes faktiskt lite varmare eftersom solen värmde så gott.

Vid tiotiden så var vi klara för att köra till Rydal. Hade några mattor som skulle tvättas plus rätt så mycket kläder. Galgarna i garderoben skramlade tomma.

Vår tvättid började 10.30 och då hade jag matat dom tre maskinerna. Hasse hade burit ner det tyngsta och jag hade tagit med mig det lättaste.

Husbilen kördes bort och parkerades där den brukar parkeras när vi är i Rydal. Hasse gick bort till lägenheten och gick ner i källaren för att se vad som finns. Vi har knappast någon aning om det. Blir nog några överraskningar antar jag.

Jag tog ut dom andra mattorna som inte kan vattentvättas. Skakade och borsta dom. Helt otrolig vad mycket damm som fanns i dom. Hängde upp dom på staketet för att lufta dom lite. Passade på att våttorka golvet i husbilen. Gick sedan en tur med Zacko medan golven torkade.

När vi kom hem igen så la jag dit mattorna för nu var golven torra och vad det kändes fräscht nu.

Sedan var det dags att gå till tvättstugan igen för att hänga/lägga tvätt i torktumlaren.

Nu var det dessutom hög tid för kaffe och mackor. I dag så värmde jag bakoffbröd i ugnen och det smakade jättebra. Vi har ju ugn i lägenheten så den använde vi i dag.

Satt sedan och läste en stund och tog det lugnt medan jag väntade på att tvätten skulle bli torr.

Strax efter två så tog jag ut Zacko på en tur och gick bort till tvättstugan. Hasse hade då flyttat dit husbilen så jag släppte i Zacko dit. Jag gick till tvättstugan och tog hand om min tvätt. Tog sedan en stund att städa efter oss. Man ska vara noga med att rengöra efter sig i gemensamma utrymme. Det blir trevligare då för alla tycker jag.

Vi körde sedan till MM för att göra lite nödvändiga inköp. I dag var det mycket folk där. Drog mig lite för att gå och handla när det var så mycket folk. Men jag tog på mig mina handskar och gjorde vad jag skulle göra. Jag andades bara genom näsan för jag har hört att då kan dom där dropparna som smittar filtreras bort. Inte helt men något. När jag kom ut igen så drog jag några djupa andetag. Kändes som att jag mer eller mindre hade hållt andan under tiden som jag handlade.

Under tiden i affären så höll dom flesta bra avstånd. Vid några tillfällen när vi höll på att få kortare avstånd så bromsade vi och log förstående mot varandra. Kändes så bra. Tyvärr så fanns det några som ansåg att dom skulle vara först på allt. Och det var ju dom som var rätt så unga. Avstånd gäller inte riktigt för dom tydligen. Skulle vilja ha fyra kundvagnar runt mig men det skulle ju vara rätt så svårhandterligt. Förstår inte varför det ska vara så svårt att hålla avstånd. Kan det möjligen bero på att man inte vet hur långt det är med 1,5 till 2 meter är. Jag gillar inte när jag känner att folk är bara ca en meter ifrån mig. Och det hände tyvärr några gånger i dag. Men ingen hostade eller nyste och jag hade handskar på mig.

Sedan så blev det lite inköp hos Lidl och det skötte Hasse om. Där var det inte så mycket folk så det gick rätt så fort. Dessutom så var det inte så mycket heller som skulle handlas där.

När vi kom fram och hade parkerat i Kinna så gick Hasse till Hemköp. Dom hade extrapris på rostbiff så det köpte han plus potatissallad. Det smakade jättegott till middag i kväll plus att det var så skönt tyckte jag att bara plocka fram och äta.

I morgon är en ny dag och kanske blir vi kvar här eller kör vi tillbaka till Seglora. Blir inte så mycket resande nu.

2 reaktioner till “Tvätt och inköp”

  1. Jag avskyr att ha någon flåsande i nacken då jag handlar och nu när coronan härjar hade jag direkt blivit fly fb.
    Nu går inte jag i någon affär sedan inlåsningen men tillslut öppnar de ju upp lite och då kanske det blir av.
    Men jag håller mig helst till internet och inköp där. Fast då måste även posten fungera som vanligt.
    Skönt med rena mattor. Vi lade in heltäckande av den grövre sorten och var dag borstar jag med en gummiborste. Sedan varannan blir det dammsugning. Brukar strö bikarbonat som får ligga en stund och sedan suga. Blir fräscht och rent.

    Ha en fin lördagskväll 🙂

    1. Jag gillar inte närkontakt när jag handlar. Nästa gång någon kommer för nära mig så kommer jag att ropa högt ”Håll avstånd”.
      Det där tipset med bikarbonat ska jag testa på mina mattor.
      Ta hand om er.

Kommentarer inaktiverade.