Så här gick det sedan!

2020-04-23

Jag gilla maskrosor

I morse blåste det bara lite men det ökade under dagen. Solen lyste och himlen hade endast lite höga skyar, 10 + på morgonen och 20 + på eftermiddagen. Något sval vind.

Några husbilar/husvagnar körde under dagen. Kom någon under eftermiddagen och bland annat var det ett trevligt par som vi träffade i Alingsås för ca två år sedan. Gick en sväng dit och pratade en stund. Roligt att träffas igen. Följer dom på deras informativa och underhållande blogg.

Hur gick fortsättning på äventyret i Frankrike?

Vi sov rätt så dåligt den natten. Gick upp tidigt och höll tummarna för att bilen skulle starta. Det gjorde den. Men i första rondellen stannade motorn. Hasse gick ut och skruvade av locket till tanken, satte dit det igen och bilen startade. Hackade till någon gång innan vi kom fram till verkstaden.

Vi kom fram och jag gick in dit. Bärgaren hade haft kontakt med dom så vi var väntade. Kunde köra in med en gång och blev väg mottagna. Vi förstod inte varandra men vänlighet och service känner man igen när man möter det.

Så kom det en verkstadskille med datorn som han kopplade in i motorn. Förklarade med gester och ord att det fanns två fel och dom hade han rättat till nu. Tog inte så lång tid. Till vår stora förvåning ville dom inte ha något betalt!!

Vi fortsatte sedan resan norrut. Vad vi lyssnade intensivt på ljudet från motorn och vid varje liten förändring av ljudet så stelnade vi till. Varje morgon var vi så glada när motorn startade. Det var vi för övrigt vid varje stopp också. Och vilken oro vid påkörning och avkörning vid färjorna. Men allt gick bra och vi kom till Borås (där vi bodde då) utan problem.

Inte körde vi till verkstad för nu så fungerade det bra. Efter ett tag så började det bli små ”hostningar” igen men det blev inga stopp. Vi fortsatte gladeligen att köra och liksom förträngde det.

Men så kom den fredagen då vi bestämde oss för att ta en liten runda ner till underbara Skåne en vecka eller så. I första rondellen blev det lite ”hosta” men inget stopp. I början på Centralbron, i full rusningstid strax efter 4 tog den resan slut. Nu var motorn helt död. Bara att ringa till försäkringsbolaget. Bärgaren kom mycket snabbt och tur var det. Vi stod verkligen väldigt mycket i vägen. Kändes bra när vi kom därifrån och jag, Hasse och Zacko åkte med i bärgningsbilen.

Vi kom fram till Borås Bilhall och bärgaren stannade en bit därifrån. Det är nämligen en nerförsbacke dit och bärgaren ansåg att husbilens bakdel skulle skrapa i. Husbilen lastades av och killen skulle nu få dit husbilen på plats. Svänga in på området och parkera den. Nu är det så att när inte motorn är i gång så fungerar inte servostyrningen och knappast bromsen heller. Kändes lite nervöst. Men den mannen placerade husbilen perfekt och vi nästan applåderade.

Det fanns kvar en säljare där och han sa att det var helt ok att stå där över helgen och att koppla in ström. Bara att gilla läget. Här var det nära till affär och pizzeria samt att äldste sonen bor i närheten. Det blev faktiskt en rätt så trevlig helg.

På måndagen fick vi hjälp nästan med en gång. Ytterligare en man med en dator som kopplades in. Det fanns tre fel varav ett av felen orsakade två andra. Vi behövde ett nytt spjällhus och det fick dom beställa så det gjorde dom. Nästa dag så anlände det mitt på dagen. Det blev satt på plats och så var vi körklara igen. Fantastiskt att det gick så smidigt och snabb.

Det blev ingen Skåneresa då utan vi körde hem igen och var en erfarenhet rikare.

Tillbaka till nu.

I kväll gjorde jag pannkakor till middag och det var jättegott och vi blev mycket mätta.

I morgon kör vi till Rydal för det är dags för en jättetvätt. Sedan kör vi nog till Kinna för att parkera för någon natt. Även dags för lite inköp också.

3 reaktioner till “Så här gick det sedan!”

  1. Det var för väl att allt slutade bra och övernatta på bilverkstad fick vi göra den gången vi hade husvagn och körde till Italien. På hemvägen tankade JR dålig bensin i vår Landrover och det var bärgning runt Bolzano som gällde. Då stod vi en hel vecka vid en verkstad med husvagnen. Men en lånebil dök upp och den Passaten var hemsk att dra vår stora husvagn. Landrovern fick åka motorsläp till Sverige. Fast de tappade bort den och hittade den någonstans i Tyskland efter 14 dagar.
    Ja, vi har våra historier minsann.

    Jag passar på att tvätta nu då solen värmer. Kör sista maskinen i morgon. Sedan är det väl snart dags att börja om 🙂

    Ha en fin fredagskväll !!!

    1. Det är egentligen otroligt mycket som händer som man liksom bara klarar av för att man måste göra det.
      Men att tappa bort en Landrover var väl lite väl magstarkt!
      Ibland tycker jag att man bara hinner avsluta så är det dags att börja om.

Kommentarer inaktiverade.