Visst är våren på gång?

2020-04-25

Solen har inte lämnat oss men det har värmen. Det var endast 10 – 14 plus i dag och en vind som var iskall.

Men det var trevligt att gå en morgonrunda i Kinna i dag.

Här i allén så började det att rätt så snabbt bli grönare.

Spirean börjar så smått blomma här nu.

Här är det snart överblommat.

I dag så återgick vi till att göra så lite som möjligt. Det var inte alls svårt. Faktiskt riktigt skönt efter gårdagens aktiviteter.

”Spinndoktorn” av Anders Jallai var rätt så tråkigt tyckte jag. Träffar här en ung Anton Modin två år efter mordet på Palme. Mycket politik och en del fakta samt en del roman. Handlar om vem som egentligen mördarde Palme. En massa teorier om än det ena och än det andra. Och det var ju i och för sig intressant. Men det verkar som att spåren som fanns schablades bort helt medvetet. Det verkar som att det finns en del som inte vill att sanningen ska komma fram.

På eftermiddagen så körde det förbi en rad med ca 15 motorcyklar. Vilket underbart ljud. Men sedan så kom min fundering. Föräldrar uppmanas att se till att deras barn leker lugna leker och inte skadar sig för att inte belasta sjukvården mer än nödvändigt.

Men alla vet ju att när motorcyklarna tas ut så händer det många olycker med dessa fordon. Och då belastar dom den hårt ansträngda sjukvården. Varför finns det inte ett förbud nu mot att köra motorcyklar. Borde egentligen inte behövas om dom som kör motorcyklar tar sitt ansvar och låter sina fordon stå parkerade när det nu är som det är.

Tror inte att dom som körde här under eftermiddagen hade viktiga ärenden som dom skulle utföra. Tror det var ren nöjeskörning. Och var det inte sådant man skulle avstå ifrån. Men det har ju inte framkommit något om att man skulle avstå från att nöjesköra med MC. Men det ingår antagligen i det allmänna uppropet att inte resa i onödan tror jag.

Förmodligen så anser sig mc åkare att det inte gäller deras nöjesåkande.

5 reaktioner till “Visst är våren på gång?”

 1. Våren är verkligen på frammarsch ser jag. Man blir ju gladare när det blir grönt på träd och buskar. Mer dofter och fåglarna kvittrar.
  Frihet under ansvar verkar en del ha lite svårt för.
  Här nere tar de till hårdare nypor för att alla ska förstå vad som faktiskt gäller. Läste att i Köpenhamn bötfälls de som inte håller sig till det regeringen sagt.
  Snart Maj och då har jag namnsdag hela månaden 🙂

  1. Men dom flesta sköter det bra.
   Ang. Köpenhamn så är det en hel del danskar som kör till Malmö för att besöka frisör och annat samt krogar. Verkar inte att vara något problem.
   Du har en lååång namnsdag.

 2. Häromdagen hörde jag om MC åkare som samlade in pengar och körde i konvoj till sjukhusets lager med det som de köpt. Så det finns redan etablerade sätt att nyttja sin MC och göra gott samtidigt.

Kommentarer inaktiverade.