Årets varmaste dag

På denna härliga strand var vi för några år sedan.

Och det är avtryck av Zackos små tassar i sanden där vågorna slår in. Han var väldigt modig då. Men det var ju länge sedan.

2020-04-06

Vaknade i morse till en underbart solig morgon. Det var vid halvnio redan 7 plusgrader och det var ingen vind.

I dag var Zacko helt med på att promenera den väg som jag valde. Han pinnade på i snabbt tempo och stannade ibland för att nosa en del och släppa några droppar här och där.

Vi gick bort till kyrkan som så stolt höjer sig upp mot himlen. Det är mycket fin och vacker kyrka tycker jag. Men nu så var det något som fattades. En byggnad var jämnad med marken. Jag tror att det var församlingshemmet som dom hade rivit.

Där vände Zacko och jag och tog samma väg tillbaka. När vi kom hem så släppte jag lös Zacko och han sprang och busade en stund utanför och runtomkring husbilen. När jag gick in så gick han också in.

I dag så blev det varmt och dom flesta tog ut stolar och satt och njöt i den varma solen. Det var minst 17 plus i skuggan och i solen tror jag det var en bra bit över 20 grader varmt. Den varmaste dagen i år sedan vi kom hit. Började blåsa lite mot kvällen men det var faktiskt milda vindar. Och fåglarna kvittrade i den ljumma aftonen.

Så blev Zackos mat levererad till dörren i dag. Hade skrivit instruktion till chauffören på leveransanvisningar att paketet skulle levereras till Seglora. Men det fungerade inte i dag.

På Postnordappen så såg jag att det hade blivit levererat till Rydal och stod där utanför dörren och det var ju egentligen helt ok.

Hasse cyklade iväg till Rydal och släpade in paketet innanför dörren. Det vägde 25.5 kg. Fanns även lite post i dag.

Eftersom det var så härligt väder i dag så blev det en del promenader med Zacko. Så skönt att i långsam takt går runt i närområdet och bara njuta av solen och värmen.

Dessutom så tyckte jag det var så skönt att kunna ha dörren öppen i stort sett hela dagen.

I kväll så blev det så kallad husmankost. Rotmos (pulver) med köttkorv och lite senap. Johnny´s som är den godaste enligt oss. Smakade jättegott. Så bekvämt att kunna köpa helfabrikat och halvfabrikat som smakar bra.

I morgon är det dags att köra iväg till MM för att fylla på förrådet. Börjar bli rätt så tomt på hyllorna i kylskåpet nu. Och även på andra platser.

Plasthandskar kommer jag att ha på mig när jag handlar men funderar på om jag även ska ha munskydd?? I Frankrike ska alla ha det nu när dom vistas ute bland folk. Tror jag tar en halsduk och drar upp över mun och näsa. Så smittar i alla fall inte jag någon, har ju bara varit i karantän i många veckor. Men det vet ju inte min omgivning något om. Precis som att jag inte heller vet något om vad folk runtomkring mig har varit.

Vad jag har förstått så ska man se varje mötande människa som en smittbärare. Hur länge ska vi göra det? Ska vi glo snett på varandra hur länge som helst och undvika vardagliga kontakter. Tyvärr så verkar det som att det är så det kommer att vara i framtiden.

3 reaktioner till “Årets varmaste dag”

 1. Trevligt att ni fick fint väder och kunde ha dörren öppen.
  Vi tillverkade ett eget munskydd av hushållspapper. Vek det som man gör en persienn och mätte så det passade näsa/mun tog två gummisnoddar och häftade fast dem. Så kunde JR ha den fastsatt runt öronen.
  Vi har också haft härligt väder idag. Suttit ute en stund i trädgården.
  Köp hem våtservetter så kan du alltid ha en påse i fickan. Vi tänker använda upp vår spolarvätska till handtvätt. Bara viktigt att man smörjer in sig ordentligt efteråt.
  Ha det så gott 🙂

  1. Så smart med egentillverkade munskydd. Det är ju en del ”experter” som anser att munskydd inte hjälper!
   Våtservetter är att ha med sig är ett bra tips.
   Vi har en del handsprit med oss men tvål och vatten lär ju vara minst lika bra. Ja ja vad och vem ska man tro på??

Kommentarer inaktiverade.