Dags att handla

Vi var i härliga Grossenbrode för 4 år sedan. En favoritplats.

2020-04-07

På morgonen var det 11 plus men vinden var väldigt kall och jag hade fått fel jacka på mig så jag frös lite grann. Men efter en stund så blev jag varm. Zacko drog så piggt i väg i dag också, så härligt att han är så pigg.

Ja, som sagt så var det rätt tomt i kylskåpet och även på andra platser. Vid halvtvå så körde vi iväg till Skene och MM. Var inte många bilar på parkeringen och inte så mycket folk inne i affären. Skönt.

I dag var alla noga med att hålla rejäla avstånd till varandra. Stod någon och valde bland varor, till exempel vid köttfärsen, så väntade man lugnt tills personen hade tagit vad hen ville ha och lämnat platsen och då gick nästa person fram dit. Och man behöver nu inte vara rädd för att bli påkörd bakifrån av någon kundvagn med en ovarsam förare.

I affären hade dom verkligen laddat upp med ägg och sill samt mängder med andra varor som hör påsken till.

Eftersom jag självscannar så behöver jag inte stå i någon kassakö för att betala och det är ju så bra och smidigt.

Som vanligt hade jag packat allt i medhavda kassar och körde ut kundvagnen till husbilen. Där lyfte Hasse in kassarna och dom var tunga i dag. Jag körde bort kundvagnen, tog av mig plasthandskarna och slängde dom i papperskorgen.

När vi kom till Rydal så blev det ett stopp och Hasse gick till lägenheten för att kolla posten. Då passade jag på att sätta in kylvarorna i kylskåpet.

Vi kom tillbaka till campingen vid halvfyra och då gick jag en sväng med Zacko i det härliga solskenet. Även nu lite kall vind.

Hemma igen så packade jag in resten där det skulle vara. Nu är det bra fullt där det ska vara fullt och det gillar jag.

Kvart över fem gick Hasse till campingköket och satte på ugnen på 200 grader. Jag hade köpt två stora bakpotatisar som vi skulle ha till middag i kväll. En kvart senare gick jag dit och satte in mina prickade potatisar i ugnen. Där skulle dom stå i minst en timma. Kvart i sju så gick jag dit och hämtade dom och svepte in dom i aluminiumfolie. Gick hem med dom och dom fick vila i folien en stund. Plockade fram skagenröran som jag hade köpt och satte fram på bordet. Gjorde ett kryss i potatisen och klämde ihop den. Sedan så blandade vi i röran och åt och vad det smakade gott. Rena lyxmaten.

I morgon tar vi det lugnt igen.

2 reaktioner till “Dags att handla”

  1. Det var ordning i London minsann. Jag vill inte köa och vara i närheten av andra människor mer än absolut nödvändigt.

  2. Läste en artikel där de intervjuade Måns Zelmerlöv som ju bor i London. Han berättade att det tar ca 2 tim att handla nu och först köar man utanför affären på 4 m avstånd. Sedan måste man gå en slinga genom hela affären och man får inte gå förbi någon. Stannar någon så måste man också stanna på 2 m avstånd och vänta. De har gjort så för att man inte ska kunna mötas i affären. Glömmer man något så får man inte gå tillbaka utan först gå ut och sedan hela rundan igen.
    Jag ska inte klaga på att det tar tid hos oss mer.
    Grossenbrode är fint.
    Så gott med bakad potatis och skagenröra, mums. 🙂

Kommentarer inaktiverade.