Det där med ålder?

2020-04-05

Blev lite sol i dag mellan molnen. 5 plus på morgonen och mitt på dagen ända upp till 13 plus i skuggan. Blåste bara lite i dag och det var faktiskt väldigt behagligt ute.

Husbilen var enögd när vi kom hit. I dag så bytte Hasse den trasiga lampan mot en ny så nu har husbilen två fungerande framljus. Bra när vi ska köra nästa gång och då löper vi ingen risk för att bli stoppade.

Sedan så var Hasse i garaget och flyttade runt en del. Fram kom det en portabel uppladdningsbar högtryckstvätt. Han satte den på laddning ett par timmar. Fyllde sedan vattenbehållaren och testade om den fungerade. Det gjorde den, så bra.

Under dagen så var det en del här som passade på att sitta ute i solen och njuta i värmen. Tror det var nästa 18 plus ett tag.

Jag tog Zacko och min kamera och gick en sväng vid femtiden.

Här kämpar en liten minipåsklilja på att komma upp till ljuset och solen. För mig så symboliserar denna lilla blomma hur vi människor ska kämpa för att ta oss igenom den kris som vi nu måste ta oss igenom. Både med Covid-19 och med det ekonomiska raset. Om vi alla gör vårt bästa så kommer vi att klara det.

För övrigt så fortsätter våren sin underbara framfart här.

I kväll åt vi färdigrullade köttbullar från Portugal (fanns i frysen, bara att värma) med kokt potatis och en jättegod brunsås. Om jag får säga det själv så är jag rätt så bra på att göra god sås.

Lyssnade sedan på radion som vanligt och på Karlavagnen. I kväll så handlar det om ålder.

”Så gammal är jag väl inte” är kvällens tema. Så roligt att lyssna på.

Jag har ju fyllt 73 i mars och inte känner jag mig speciellt gammal. Blev lite av en chock när jag fick reda på att jag befinner mig i en riskgrupp på grund av min ålder. Jag är ju inte så gammal tycker jag. Känner mig inte så gammal i alla fall.

Men eftersom jag har två söner som jag faktiskt tycker har blivit rätt så gamla (43 och 52) så måste jag nog inse att jag tillhör dom som är äldre. Så är det!!!

2 reaktioner till “Det där med ålder?”

 1. Visst är dessa små påskliljor fina.
  Man är bara så gammal som man känner sig. Vissa dagar känner jag mig urgammal och andra som väldigt mycket yngre än jag är.
  Kan rycka till och undra vem den där kärringen är som ställt sig framför mig i spegeln.
  Idag har vi tagit hemester efter några dagar med trädgårdsarbete.
  Ha det så gott 🙂

  1. Ja ibland känner man sig ung och ibland uråldrig. Jag har en fet djävla gammal kärring som parkerar sig framför mig i spegeln. Och varför står hon där? Bara för att djävlas!!
   Så skönt att ni har tagit det lugnt i dag.

Kommentarer inaktiverade.