En dag till på väg

2020-03-26

Trodde det skulle bli en bra promenad här. Såg fint ut.

Men efter en kort stund så dök detta upp.

Inte går varken jag eller Zacko över detta. Verkar ju livsfarligt tycker jag.

Så här såg det ut i morse på parkeringen. I går var det så fullt här.

Strax efter nio så kom vi iväg i dag. Solen lyste och det var en härligt klarblå himmel men det var svinkallt ute.

Vi körde ut på motorvägen igen. Mycket tradare men inte så många personbilar. Efter några mil så började ”backarna” en del mil söder om Kassel. Här går det upp och ner och vägen slingrar sig som en jättelik orm. Landskapet är vackert och mycket omväxlande. Våren är på väg med stormsteg.

Efter en del mil så planade landskapet ut och motorvägen blev platt och rak. Trafiken glesnade ut något. Gick lite långsamt ett tag, vägarbete och bara 2 filer. Men det rullade på utan stopp. Sedan så var det en trafikolycka och där var det bara en fil öppen. Även där så gick det lite sakta men inget stopp.

Vi åkte på A7 hela vägen upp till Hamburg där vi sedan tog av till A1 mot Lübeck. Några mil innan Hamburg så ökade trafiken betydligt och nu var det även en massa personbilar som tog utrymme. När vi sedan kom ut på A1 så minskade trafiken betydligt.

Även här var det vägarbete. Vi hade tänkt oss en rastplats att stanna på men det gick inte. Det var vägarbetet som stängde av den. Vi fortsatte mot Heiligenhafen och kom fram till en parkeringsplats där det fanns gott om plats. Denna plats har en vidundrligt fin utsikt när det är klart och fint väder.

Jag tog ut Zacko en stund och det var bara så kallt. Trodde nästan jag skulle frysa ihjäl. Men det lär man väl inte göra när det är 7 plusgrader. Fy fan vad kallt rent ut sagt.

Hasse tog ut Zacko på sista kisseturen i kväll och han tyckte det var så svinkallt.

I morgon så har vi tänkt köra till Lidl i Heiligenhafen för lite nödvändiga inköp. När det är avklarat så kör vi bort till färjeterminalen för att köpa en biljett till Rödby i Danmark. Ska väl inte vara något problem eller hur.

Tror vi tar oss genom Danmark i morgon och till Malmö i Sverige. Men vi får väl se hur det går?

4 reaktioner till “En dag till på väg”

 1. Brr kallt värre med +7. Vi fick skönare väder idag med +20 och lakanen kunde torka ute. Äntligen ska jag väl säga.
  Om ni åker via skåne så glöm inte Svedala chark och dansk fleskestek. De gör den så god.
  Tror ställplatserna i Sverige fortfarande är öppna så där ska ni nog hitta bra platser.
  Kör försiktigt bara.

  1. Alltså det där med Svedala chark hade ju helt hamlat på teflonhyllan. Men nu har jag antecknat det på papper och vi kommer säkert att hitta dit när vi kör en skånerunda senare i vår. Om det går att göra.
   Här är allt öppet så det är inga problem.

 2. Välkommen hem till Sverige vi har varit hemma i snart 2veckor vi bor på landet så det är skönt att inte träffa något folk ,jag bygger ut huset lite gran så jag behöver inte tänka så mycket på corona .hoppas vi kan träffas i Sverige någon gång
  Mvh Stefan och Mona, Harry,Melker. Albin och Maja

  1. Tack så mycket.
   Det är känns bra i dessa tider att inte ha folk så tätt inpå dig.
   Skulle vara kul att träffas någon gång.
   Hälsningar till er alla.

Kommentarer inaktiverade.