Kom till fosterlandet

2020-03-27

Här stod vi i natt, lite lagom ljud ifrån vägen samt ifrån tradarna som körde i väg och kom hit.

På morgonen så gick Zacko och jag upp på utsiktsplatsen. Det var sol och blå himmel men bara 5 plusgrader och så kall vind.

Här ser man långt åt alla håll.

Det är lite disigt ut över havet.

Strax innan nio så körde vi till Lidl i Heiligenhafen för lite inköp. Här var det att sprita händerna innan man gick in för att handla. Att hålla avstånd var alla noga med och vid kassorna satt det tejpade vita streck på golvet som man skulle stå bakom tills den framförvarande hade betalt och kommit i väg.

Vi packade sedan in på plats det som vi hade handlat. Jag upptäckte då att jag hade glömt att handla vin. Men jag dricker egentligen inte så mycket vin så det får jag köpa på systemet i Sverige.

Sedan körde vi till Puttgarden för att ta färjan över till Rödby. Fanns knappast en bil på vägen dit. Körde fram till den enda fil som var öppen och köpte vår biljett. Terminalen var helt tom förutom en husbil som vi ställde oss bakom. Efter 10 minuter körde vi ombord på färjan. Det var bara två husbilar och resten var tradare. Långt ifrån fullt. Hasse gick upp på däck och där var det folktomt och inget hade öppet. Jag passade på att göra iordning våra frallor som vi skulle ha till kaffet lite senare.

Kom till Danmark och där blev det som vanligt kontroll av våra pass. Uppmaning att köra direkt genom Danmark. Men vi fuskade lite. Körde först och tankade på Ingo och här kostade dieseln ca 12.55/l. Om vi inte hade tankat så hade vi nog fått stopp i Danmark. Sedan så stannade vi och fikade. Några mil senare körde vi av till en rastplats där det var latrintömning så vi fick klarat av det. Men sedan så blev det raka spåret till bron och över till Sverige.

På den första biten i Danmark så var det väldigt lite trafik men den ökade sedan. Vid Köpenhamn så var det mycket trafik men det är det ju jämt när vi kör där.

När vi kom närmre bron så var det mycket lite trafik. Vad jag njuter av utsikten när vi kör över bron, det är bara så fint. I synnerhet en dag som i dag med sol och Öresund glittrar så härligt.

Så kom vi till betalstationen och bommen gick upp med en gång. Jag har ju registrerat vår skylt med LATADAR men det har hänt att det inte har fungerat utan manuell hjälp.

En liten bit fram så var det poliskontroll. Polisen talade om för oss att höger fram ljus inte fungerade. Tittade sedan på våra pass och och önskade oss fortsatt trevlig resa.

Vi stannade sedan vid första rastplatsen efter gränsen. Dags för Zacko att få en promenad och även för mig att röra på benen en stund. Sedan så var det dags för att fixa till dagen c-vitaminer. Alltså pressade jag några apelsiner och egenpressad apelsinjuice är bara så jättegott och fräscht.

Vi fortsatte sedan och körde som vi brukar till BiÖ. I dag så var det väldigt mycket trafik på motorvägen norrut. Betydligt svårare att köra om för här är bilisterna absolut inte så hjälpsamma i trafiken som dom är söderut. Det verkar som att alla ska fram först.

På vägen dit tog vi en sväng genom Örkelljunga. Till vår stora förvåning så vistades folk ute och ingen höll avstånd till andra. Här verkade det som att det inte fanns någon Corona smitta överhuvudtaget. Var faktiskt lite chockartat efter att vi har varit i karantän sedan 16 mars. I Spanien var det i stort sett folktomt på gatorna. Och det är det i Frankrike också med väldigt stränga restriktioner har läst på en bloggväns sida. Dom bor i Frankrike och bör ju veta tycker jag.

Och jag har lite svårt att förstå att vi nu ska sitta i karantän i två veckor efter att ha varit i karantän sedan 16 mars. Det är absolut större risk för oss att bli smittad av någon i Sverige än att vi kommer att smitta någon i Sverige.

Det är nu något som fattas mig! Som vanligt när vi har kört, i vårt tycke snabbt genom Europa, så har min själ inte riktigt hunnit med. Inte Hasses heller. Så i morgon blir vi kvar här och hoppas att våra själar hinner hit innan vi fortsätter norrut.

Men jag måste ju säga att det är så skönt och bekvämt med att vi nu har anslutit oss till en elstolpe. Det var länge sedan sist.

3 reaktioner till “Kom till fosterlandet”

 1. Elstolpe behövs i Sverige som inte fått den riktiga vårvärmen ännu. Jag tycker också att det är svårt att riktigt hänga med i huvudet när man kört långt och även passerat gränser. Då är det skönt att stanna upp någon dag.
  Läste idag att Tyskland förlängt karantänen till den 20/4 och vi här i Frankrike har till den 15/4.
  Riktig sommarvärme här nere idag.
  Fortsätt att vara rädda om er och håll avstånd från andra människor. 🙂

  1. Man måste liksom komma ikapp sig själv.
   Kommer nog att bli förlängda karantäner tror jag, men hoppas det inte behöver bli så.
   Härligt med värme.
   Rejäla avstånd håller vi och hoppas det hjälper.

Kommentarer inaktiverade.