Fortsatt på väg norrut i dag

2020-03-25

Kallt i natt, bara 2 plusgrader och vi hade inte satt på någon värme. Det var varmt ubder täcket i alla fall. Men på morgonen när vi gick upp så var det bara 10 plus inne i husbilen. Hasse var uppe vid sextiden och satte på värmen så när jag gick upp vid åtta så var det inte så kallt.

Ute var det 5 plus, sol och blå molnfri himmel. Solen värmde lite. Här blev det en rätt så lång promenad för det är stora ytor med många stigar hit och dit. Hade behövt vantar för det var kallt.

Kom iväg vi halvtio. Inte så mycket trafik. Efter några mil stannade vi för att tanka för lampan lyste. Hasse tankade bara 50 liter för dieseln är dyrare här än i Tyskland. Han köpte även en halv meter pain rich som smakade jättegott.

I dag så provade vi att trycka på en hjälpknapp när vi kom till betalstationen. Tips av en

husbilsvän, tack. Det pep till några gånger och sedan kom det en röst som (fritt översatt) undrade vad vi ville. Hasse sa då ”motorhome caravan” och rösten svarade OK. Nu fick vi betala efter tariff 2 i stället för 4 och det var en hel del billigare.

Vid tyska gränsen så var det stopp. Vi stannade snällt bakom den sista tradaren. Men så kom det en husbil och körde förbi i den helt tomma filen. Då körde vi efter den och passerade ca 30 tradare. Hittade en lucka och inrättade oss igen i ledet.

Vid gränsen var det kontroll och vi blev stannade. En trevlig polis undrade var vi kom ifrån och om vi var på hem till Sverige. Vi svarade på frågorna och visade på uppmaning upp våra pass och så vinkade han till oss att fortsätta. Det var det hela.

Så var vi i Tyskland. Här hade vi tänkt oss ett par trevliga dagar på ställplatsen i Freiburg men den hade som alla andra ställplater stängt. Jaha, då var det bara att fortsätta norrut.

Nu ökade trafiken ytterliggare och det kändes absolut ingen skillnad från förr om åren med trafikintsnsiteten.

Vi tog en paus vid första rastplatsen för nu var det hög tid för kaffe och god pain rich.Så härligt med en paus.

Fortsatte sedan några mil och när klockan närmade sig två så körde vi av till en rastplats igen. Nu var det dags för att pressa några apelsiner för att få i oss dagens C-vitaminer.

Nästa stopp blev vid halvfyra då det var dags för att käka salladen som inköptes i går. Smakade jättebra.

Och vid alla stopp så tar vi så klart ut Zacko på en promenad.

När klockan närmade sig halvsex så började vi titta efter en plats att stanna på för natten. Varenda plats som vi körde in på för att kolla var helt full med tradare, till och med överfull. Stod tradare överallat där dom kunde parkera utan att stå i vägen allt för mycket.

Vi hittade sedan en ledig lucka att parkera på. Den var lite för kort för en långtradare men räckte till oss. Lutar lite hit och dit men inte värre än att man står ut med det.

Här är det inte tyst utan det är ljud ifrån motorvägen hela tiden.

Kommer nog att sova bra här i natt.

I morgon så fortsätter vi norrut.

4 reaktioner till “Fortsatt på väg norrut i dag”

  1. Det verkar som ni har bra flyt i trafiken så snart är ni i Sverige. Men vet inte om det kan vara någon tröst för nu börjar inskränkningarna stramas åt och statsministern flaggar för fler. 🙁

    1. Det flöt på väldigt bra. Det behövs betydligt mer inskränkningar i Sverige.

  2. Så nyttotrafiken fungerar som vanligt då. Är det många personbilar? Jag har inte någon uppfattning vilka restriktioner men har för fordon i Tyskland nu.
    Tur ni hittade en plats att sova på. Hu så kallt det verkar vara uppåt Europa.
    Kör försiktigt.

    1. Nyttotrafiken kör på som vanligt. Personbilstrafiken är så kallat inskränkt och det märks utanför storstadsområdena. Alla matserveringar längs med motorvägarna är stängda. Hur det är för övrigt i Tyskland vet jag inte.

Kommentarer inaktiverade.