På väg igen

2020-03-24

Lungt och tyst var det här på natten. Jag sov lite oroligt, för tyst för att jag ska gilla det. Blev lite bättre vid sextiden på morgonen då det kom en kylbil och parkerade här. När den brummade på med sitt kylaggregat så somnade jag om. När den sedan körde strax efter åtta så blev jag klarvaken.

Dags att gå upp för att se till att få dagens motion avklarad. Här fanns det mycket vägar att gå på.

Tycker om miljön här med mycket grönt.

Vi tiotiden så kände vi att det var dags att dra vidare vilket vi då gjorde. Ut på motorvägen och det var inte så mycket trafik. Efter en halvtimme så körde vi av igen och till en mack. Parkerade inte så långt ifrån ingången till shoppen. Finns ju i stort sett inga personbilar här så det är ju bara att parkerera var man vill. Hasse gick bort till shoppen och handlade ett sånt där långt fransk bröd som är det enda dom har här. Dessutom så köpte han en sallad som kan vara bra att ha i kylskåpet under resans gång när man vill ha något att äta på eftermiddagen, typ. .

Vi fortsatte sedan många mil på denna betalväg. Strax innan Lyon så var det dags att betala. Vi hade då kört där drygt 47 mil på mycket fina vägar. Kostade 132 € och det tyckte vi det var värt. Annars hade vi väl varit kvar uppe i bergen någonstans och kört genom otaliga rondeller och många små byar som alla ser i stort sett likadana ut. Läste att någon hade blivit stoppad 6 gånger genom Frankrike. Vi har inte sett en polis över huvudtagen i dag.

När vi kom till nästa mack så körder vi av där. Det var hög tid för kaffe och macka.

Tog så klart ut Zacko på en promenad. Det gör jag i stort sett alltid när vi stannar.

Vädret i dag var först mulet men gick sedan över till sol och inget moln på himlen. Det var 12 – 15 plusgrader under dagen och det kändes svalare ju längre norrut vi kom.

Att våren var på väg här kunde vi inte undgå. Rappsfälten lyste gula och mycket annat var bara så vårlikt.

Men ju längre norrut som vi kom ju mindre vår var det. Men den kommer så klart att fortsätta norrut hur vi än bär oss åt. Nu är det naturen som jobbar.

Har i dag fått reda på att alla campingplatser/ställplatser i Tyskland har stängt för alla gäster.

Der blir att köra genom Tyskland på deras motorvägar utan att hitta någon ställplats. Bara att hitta någon bra parkering längs med motorvägen för att äta/sova. Men sådana platser finns det gott om längs med motorvägen norrut.

Det känns som att vi är på flykt genom Europa för att komma till Sverige. Är detta Covid -19 så fruktansvärt smittsamt och dödligt. Det dör betydligt fler människor i trafikolyckor i världen än vad det det kommer att göra i Covid-19.

Det verkar som att världens makthavare har tappat kontrollen. Många av dom stiftar lagar stup i kvarten som ingen kommer att kunna följa.

Vem kommer att ha kontroll på att du endast får gå ut med din hund i 20 minuter utanför din bostad. Eller får gå 1 km med din hund.

Dessa snabba lagar som nu stiftas i många länder har ju kommit till utan att länderna har riktigt torrt på fötterna som man skulle säga när det var ”normala” tider.

Har möjligen väldens makthavare tappat kontrollen på vad dom håller på med? Jag tror inte att dom har gjort det. Men det finns stora ekonomiska intresse i vad det som just nu håller på att hända i världen. Följ pengarna som jag brukar säga. Där finns sanningen.

4 reaktioner till “På väg igen”

 1. Åhh, då har ni susat förbi oss. Tänkte att om ni kör ner nästa år så kanske vi ses på någon ställplats i Spanien. Vi hade ju tankar på att köra nedåt denna vår men som sagt något satte stopp för det.
  Du hade funderingar om någon kollar vilka som är ute och går mm. Jodå, varje by här i Frankrike har sin egen lokalpolis som patrullerar gatorna hela tiden. De har även drönare och helikoptrar som flyger hela tiden.
  Läste även att Sverige nu är uppe i 100-200 st som insjuknar o coronavirus per dag.
  Var rädda om er.

  1. Ja vi har susat förbi er. Såg en skylt med ett ortsnamn som jag tyckte jag kände igen. Och det har jag läst många gånger.
   Om alla börjar ange varandra så kan det bli mycket obehagligt eller hur. Hoppas verkligen det inte blir så.

    1. Hur ska polisen hinna med att övervaka alla medborgare. Jag bara undrar?

Kommentarer inaktiverade.