Förlängde reseförsäkringen

2020-03-12

Varm idag också, för varmt faktiskt.

Gick en sväng här med Zacko på morgonen innan det hade hunnit bli så varmt.

Det är ett stort område här med köpcenter och en del restauranger och affärer. Väldig många parkeringsplatser.

Vilka vackra palmer.

Det finns spårvagnar här.

Blomsterprydd rondell.

Jag bli väldigt trött av denna värme när det är 28 – 30 plus i skuggan och i stort sett vindstilla. Och mina vrister och fötter svullnar så det känns svårt att gå. På morgonen är det bra men på eftermiddagen rätt så jobbigt.

Hasse tog en promenad och hamnade ”konstigt” nog i en kinabutik. Han kom hem med en ny bädd till Zacko. Det behövdes verkligen för den gamla hängde knappt ihop. Zacko började bita och dra i den, han tyckte nog att det var en ny rolig leksak. Hasse la undan den. Zacko ligger bara i bädden när vi kör och då finns den mellan framstolarna. Hoppas att han accepterar den när vi ska köra igen. Men det tror jag han gör.

En svensk granne kom över till oss och hade problem och behövde lite hjälp. Han fattades verktyg och det kunde Hasse låna ut till honom. Tror inte han lyckades lösa det. Hasse tipsade honom om att om han hade assistansförsäkring så kunde han ju ringa sitt försäkringsbolag och se till att få hjälp på plats. Det var något elfel tror jag.

När Hasse sedan kom hem efter att ha handlat på Aldi så hade han med sig 1 kg jordgubbar. Kostade endast 1.99 €, det var extrapris. Dom smakade ovanligt gott för att vara spanska.

I dag så ringde jag till Folksam för att förlänga vår reseförsäkring. Den 15 mars har vi varit hemifrån i 6 månader så jag förlängde den till den 26 april. Kommer vi hem tidigare så får vi tillbaka för dom dagar som vi inte har använt. Det är dyrt, 4.160 SEK kostade det men det är så vi vill ha det. Man har ju rätt till sjukvård här men det är ju även annat som kan tillstöta. Kanske måste man få hemtransport med ambulansflyg och husbilen forslad hem med bärgningsbil och det kan verkligen kosta jättemycket. Dessutom så är det ju så bra att man bara behöver ringa till SOS i Köpenhamn så fixar dom det hela. Om det skulle behövas vilket vi ju verkligen hoppas att det inte ska.

På kvällen var det så skönt när temperaturen sjönk ner mot behagliga 20 plus. I morgon ska det bli lite svalare.

2 reaktioner till “Förlängde reseförsäkringen”

 1. Läste idag att det verkar vara lika illa med virusspridningen i Spanien som det är i Italien. Värst är det i Madrid och andra storstäder. I Stockholm har folk börjat hamstra mat och flera affärer har hyllor som gapar tomma.
  Ibland känns det som att folks panik är värre än själva viruset.

  De där palmerna är riktigt fina. Bladen påminner om den palm jag tänker köpa till udden på tomten.
  Här är det mer lagom varmt +23 och det är skönt.
  Ha det så gott 🙂

  1. Håller med dig om att paniken är värre än viruset. Folk hamstrar mer än vad dom behöver för 6 månader framåt och då kanske det blir svårt för dom som bara vill daglighandla att hitta vad dom behöver. Visserligen så fylls det ju på nya varor dagligen. Men man kanske skulle tänka lite på andra också och bara hamstra för några dagar.
   Alltså dom palmerna är bara så snygga. Köp.
   Lagom väder i dag.

Kommentarer inaktiverade.